|

Regaip Gecesi'nde camiler doldu

Üç ayların ilk kandili olan Regaip Gecesi dolayısıyla vatandaşlar tüm yurtta camilere akın ederek dua etti.

22:31 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:04 - 1/06/2022 Çarşamba
AA
Regaib gecesi tüm yurtta ihya edildi
Regaib gecesi tüm yurtta ihya edildi

Regaip Gecesi dolayısıyla Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'te Müslümanlar camilere akın etti.

Malatya'da tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde İl Müftülüğünce mevlit okutuldu. Kuran- ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, Regaip Gecesi ve üç ayların Müslümanlar için önemimi anlatan vaaz verdi.

Yatsı namazının ardından cemaate mevlit şekeri ikram edildi.

Adıyaman

Adıyaman Sümerevler Mahallesi'nde bulunan Mehmet Kırçalı Camisi'nde kandili geçirmek isteyenler, akşam saatlerinden itibaren camiye geldi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit programını dinleyen vatandaşlara cami çıkışında hayırseverlerce lokum ikram edildi.

Şanlıurfa

İnanç turizminin önemli merkezlerinden "Peygamberler şehri" Şanlıurfa'da Müslümanlar, kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı da ziyaret ederek dua etti.

Bazı Müslümanlar yatsı namazını Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilerde eda ederken bazıları da vakit namazının ardından Kuran-ı Kerim okudu.

Namazın ardından, Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu. Kentteki camilerin tamamında kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Kilis

Kilis Müftülüğünce Regaip Gecesi dolayısıyla Hacı Cümbüş Camisi'nde program düzenlendi.

Yatsı namazı öncesi İl Müftüsü Mahmut Karatepe verdiği vaazda, Regaip Gecesi'nin bir Müslüman için günahlarından arınma adına bir fırsat olduğunu söyledi.

Namazının kılınmasının ardından mevlit-i şerif okundu, şehitler ve tüm İslam alemi için dua edildi.

Cami çıkışında vatandaşlara lokum ikramında bulunuldu.

Gaziantep

Gaziantep Müftülüğünce Regaip Gecesi dolayısıyla Ulu Cami'de program düzenlendi.

Kandil gecesinde camiyi dolduranlar Kuran-ı Kerim okudu, namaz kıldı.

Yatsı namazı öncesi Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu, verdiği vaazda Regaip Gecesi ve üç ayların Müslümanlar için önemine değindi.

Cami çıkışında vatandaşlara şerbet ve lokum dağıtıldı.

Diyarbakır

Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii’nde İl Müftülüğü tarafından Regaib Gecesi münasebetiyle program düzenlendi.

Cami ve çevresi geceyi dua ederek geçirmek isteyen vatandaşlarla doldu taştı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii’nde İl Müftülüğü tarafından Regaip Gecesi münasebetiyle program düzenlendi. Akşam namazının hemen ardından başlayan programda ilk olarak cami imamı tarafından Regaip Gecesi’nin önemine ilişkin hutbe okundu. Hutbenin ardından Mevlid-i Şerif okundu .Cami çevresi doldu taştıCami içerisi ve çevresi geceyi dua etmek isteyen ailelerle doldu, taştı. Aileler çocuklarıyla birlikte hem akşam yemeklerini yedi, hem de cami içerisinde dualar etti.

Edirne

Edirne'de, Regaip Gecesi dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kıldı.

Edirneliler, kandil dolayısıyla Mimar Sinan’ın "Ustalık eserim" dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan asırlık Selimiye Camisi ile kentteki diğer camileri doldurdu.

Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.

İstanbul

Regaip Gecesi nedeniyle vatandaşlar akşam namazının ardından Eyüp Sultan Camisine akın etti. İbadet etmek için camiye gelen vatandaşlar drone ile havadan görüntülendi.

Regaip Gecesi nedeniyle İstanbullular, Eyüp Sultan Camisine gelerek dua edip Kuran-ı Kerim okudu. Vatandaşların akşam namazından sonra camiye akın etmesi drone ile havadan görüntülenirken, Eyüp Sultan Camii’nin eşsiz güzelliği akşam ışıklandırması ile taçlandırıldı.

Kimi vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken kimileri de Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrinin yanına gelerek bol bol dua etti.

Konya

İslam aleminin mübarek üç aylara girişini müjdeleyen Regaib Gecesi’nde Konyalılar, camilere akın etti. Kılınan namazın ardından vatandaşlar Mevlana müzesine giderek dua etti. Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Gecesinde Konyalı vatandaşlar, Mevlana Müzesi’ne akın etti. Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua eden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzede kaldı.

Muş

Muş’ta, üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Gecesi, cemaatin duası ve kıldığı namazla eda edildi.Kentte başta Salih Muhlise Çağlayan Camisi olmak üzere, tüm camilerde düzenlenen kandil programlarında vatandaşlar tarafından namaz kılınıp, dualar edildi. Yatsı namazının ardından başlayan ve İl Müftüsü Alaettin Bozkurt’un da katıldığı kandil programında Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Din görevlileri tarafından okunan ilahilere vatandaşlar da eşlik etti.

Ankara

Üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar tüm yurtta camilere akın etti.Üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi’nde, Ankaralılar ibadet etmek için camilere akın etti. Büyük küçük, yaşlı genç her yaştan insanın buluştuğu bu mübarek günde, eller dua için açıldı.

Ankaralılar Regaip Gecesi’nde başta Melike Hatun Camii, Millet Camii, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Kocatepe Camii olmak üzere Ankara’nın büyük camilerine ilgi gösterdi.Camilere gelen vatandaşlar duydukları mutluluğu belirterek herkesin Regaip Gecesi’nin mübarek olmasını, Allah’tan nice kandiller yaşatmasını istediklerini ve Türkiye’deki terör ortamının bir an önce son bulmasını dilediler. Camilerde ibadet eden vatandaşlara lokum Kandil simidi ikram edildi.

Van

Vanlılar, üç ayların ilk kandili olan Regaip Gecesi dolayısıyla camilere akın ederek, dua etti.Regaip Gecesi münasebetiyle Van İl Müftülüğü tarafından merkezde bulunan Ulu Camii’nde bir program düzenlendi. Af ve merhametin bol bol dağıtıldığı gece olarak bilinen Regaip Gecesinde Vanlılar, camilere akın ederek geceyi namaz ve dualarla ihya etti. Van İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri’n katıldığı gecede okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Emiri, üç ayların başlangıcının habercisi olan mübarek Regaip Gecesini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Üç aylar olarak bilinen kameri aylardan ilki Recep ayının ilk cuma gecesine denk gelen Regaip gecesinin İslam dünyasında huşu ile idrak edildiğini ifade eden Emiri, kandilin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.Daha sonra semaya açılan ellerle bol bol dua edilirken, cemaat kıldığı yatsı namazının ardından camiden ayrıldı.

İzmir

Regaip Gecesi nedeniyle İzmir Müftülüğü tarafından Alsancak Hocazade Camisinde program düzenlendi. Akşam namazının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda mevlit okundu, dualar edildi.

Denizli

Denizli Delikliçınar Yeni Camisinde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Camiyi dolduran vatandaşlar, içeride yer kalmayınca avluda dua edip namaz kıldı.

Kılınan yatsı namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı konuşmada, rahmet yüklü bulutlarıyla manevi hayatı dolduran üç ayların ilk mübarek gecesinin Regaip Gecesi olduğunu söyledi.

Allah'ın inananların huzur ve mutluluğu için bu ve benzeri geceleri, rahmet ve af kapılarının sonuna kadar açılmasına vesile kıldığını belirten Aşık, "İşte o kutlu zamanlardan birisi de perşembeyi cumaya bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaib Gecesi'dir. Bu gece, inanan insan için kurtuluştur. Zira bu zaman diliminde kulluk daha bir coşku ile yaşanır. Allah'ın varlığı daha bir başka hissedilir." ifadesini kullandı.

Gecede Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Kentteki camilerde kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi. Vatandaşlara, program sonunda lokma ikram edildi.

Uşak

Kandil nedeniyle Uşak'taki camilerde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Cami önlerinde yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle bazı yerlerde trafik ekipleri araçları yönlendirdi. Bazı vatandaşlar namazlarını yoğunluktan dolayı cami avlularında kıldı.

Yücetepe Camisinde üç ayların ve kandil günlerinin önemini anlatan hutbe okundu.

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, hutbede "Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir dönemdir." dedi.

Baldemir, Müslümanların, bu gibi önemli günlerde birbirlerine daha fazla kenetlenmesi gerektiğini belirterek, "Afrin'de görev yapan kahraman Mehmetçiğimize Allah güç versin, Rabbim onların ayağına taş değdirmesin" ifadesini kullandı.

Namazın ardından vatandaşlara cami avlusunda çeşitli ikramlarda bulundu.

Elazığ

Elazığ’da üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, camilere akın etti. Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Gecesi, başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi.

Camilerin dolduğu gecede dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi. Düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Gecesi’ne binlerce kişi katıldı. Programda, hafızlar Kur’an-ı Kerim, ilahi ve dua okudu. Kent genelindeki camilerde kandil dolayısıyla mevlit okutulurken, gecenin anlam ve önemine binaen vaaz verildi.

Öte yandan akşam namazından sonra Kültür Park Camiinde Elazığ eski milletvekili ve Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz, Bölge Camiinde ise geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar için Mevlid-i Şerif okutularak dua edildi.


Eskişehir

Eskişehir'de il ve ilçe genelindeki camilerde mevlit programları düzenlendi.

Kent merkezindeki Reşadiye Camisi'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, dualar edildi.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Müftüsü Bekir Gerek'in de katıldığı programda terör saldırılarında şehit olanlar için de dua edildi.


Kütahya

Kütahya'da kandil nedeniyle Ulu Cami'de düzenlenen programda mevlit okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Regaip Gecesi'nin önemini anlatarak bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kütahya Belediyesi, kentteki birçok camide vatandaşlara kandil simidi dağıttı.


Çanakkale

Çanakkale'de Regaip Gecesi dolayısıyla program düzenlendi.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren il merkezindeki Necip Paşa, Şehitler Camisi ile Eceabat ilçesindeki 57. Alay Camisi'nde düzenlenen programlara yoğun ilgi gösterdi. Programda, ilahiler okunup şehitler için dualar edildi.

Cami çıkışında vatandaşlara kandil simidi ve lokum ikramlarında bulunuldu.


Balıkesir

Balıkesir'de camilere sığmayan cemaat avluda namazını kıldı.

Kent merkezindeki Tarihi Zağnospaşa Camisi'nde düzenlenen mevlit programı, Kur'an tilaveti ile başladı. İlahilerin okunup duaların edildiği programda camide yer bulamayanlar avluda namazlarını kılabildi.

Camiye gelenlere Karesi Belediyesi tarafından lokma dağıtılırken İl Müftülüğü tarafından da lokum ikram edildi.


Yalova

Yalova'da Regaip Gecesi Merkez Camisi'nde düzenlenen programla eda edildi.

Camiye gelen vatandaşlar namaz kıldı, okunan mevlit ve ilahileri dinledi.


Bilecik

Bilecik'te üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Gecesi dolayısıyla camilerde program düzenlendi.

Kayıboyu Camisi'de düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp, dua ederek geçirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mevlit ve duaların okunmasının ardından yatsı namazı kılındı.

İl Müftüsü Necati Akkuş, Ertuğrulgazi Camisi'nde, Regaip Gecesi'nin önemini anlattı.


#Regaip Gecesi
#Malatya
#İzmir
#Uşak
#Ankara
#İstanbul
6 yıl önce