|

Ren Nehri'nde kaybolan Türk'ün cesedi bulundu

Almanya'da, bir kız çocuğunu kurtarmak için Ren Nehri'ne atlayan, ancak akıntıya kapılarak kaybolan Türk'ün cesedi, kaybolduğu yerden 100 kilometre uzaklıkta çıkarıldı.

Aa
00:00 - 29/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 29/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ren Nehri'nde kaybolan Türk'ün cesedi bulundu
Ren Nehri'nde kaybolan Türk'ün cesedi bulundu

Almanya'nın Köln kentinde, yaklaşık 2 hafta önce Ren Nehri'ne düşen bir kız çocuğunu kurtarmak için nehire atlayan, ancak akıntıya kapılarak kaybolan 3 çocuk babası, 47 yaşındaki Ali Kurt'un cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kurt'un cesedi, Köln kentinin 100 kilometre kuzeyinde Ren Nehri'nden çıkarıldı.

Nehirde sefer yapan bir geminin kaptanı tarafından, Kalkar ve Xanten şehirleri arasında, tespit edilen Kurt'un cesedi, sahil koruma ekipleri ve itfaiye tarafından sudan çıkarıldı.

Adli tıp incelemelerinin ardından, cesedin Ali Kurt'a ait olduğu belirlendi

Kurt'un Köln'de toprağa verilmesi bekleniyor

Ailesinin, nehirde kaybolduğu günden beri aramaktan vazgeçmediği Kurt'un, cenaze töreninin ardından, Köln'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Bild gazetesine açıklama yapan Ali Kurt'un yeğeni Oktay Ilgaz, 'Üzüntümüz çok büyüktü, şimdi daha da büyük' ifadesini kullandı.

Ilgaz, başsağlığı dileyen ve aileye zor zamanda destek veren herkese teşekkür etti.

Köln Belediye Başkanı Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes de acılı ailenin evinin önünde taziye çadırı kurdurdu.

Köln'un Stammheim semtinde, 15 Mart'ta parkta oynayan 6 ve 10 yaşındaki iki kız çocuğu Ren Nehri'ne düşmüş, 10 yaşındaki çocuk çevredekiler tarafından kurtarılırken, diğer kız çocuğu akıntıya kapılmıştı. Bunu gören Ali Kurt koşarak nehre atlamış, çocuğu kıyıya ulaştırmayı başarmış, ancak kendisi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Olayın duyulmasının ardından, 'Köln'ün Kahramanı' olarak nitelenen Ali Kurt'un kıya getirdiği kız çocuğu ise kaldırıldığı hastanede daha sonra hayatını kaybetmişti.

10 yıl önce