|

Resepsiyonda çirkinlik

Seviyesiz çıkışlarıyla Meclis''i geren CHP''li Kamer Genç, bu kez de Japonya Büyükelçiliği''ndeki davette terbiye sınırlarını aştı, Emine Erdoğan''a saldırdı.

Ayfer Mallı
00:00 - 27/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 27/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Resepsiyonda çirkinlik
Resepsiyonda çirkinlik

Seviyesiz çıkışlarıyla Meclis'i geren CHP Milletvekili Kamer Genç, bu kez de Japonya Büyükelçiliği'nin davetinde terbiye sınırlarını aşarak Emine Erdoğan'a saldırdı. Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi'nin ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN YILDIZ UYARDI

Resepsiyonun davetlileri arasında bulunan ve ev sahibi Japonya Büyükelçiliği tarafından açılış konuşması yapması istenen Emine Erdoğan, konuşması sırasında CHP Genç'in, sözlerini engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldı. Genç'in, Erdoğan'a 'Sen hangi sıfatla konuşuyorsun?' diye seslenmesi, salonda kargaşaya yol açtı. Genç, müdahale girişiminin akabinde korumaların ve çevredekilerin önünde durarak oluşturdukları engellemeyle karşılaştı. Bağırmayı sürdürmesi üzerine, Bakan Yıldız 'Terbiyesizlik yapma' diyerek Genç'i uyardı. Genç taşkınlığa devam edince korumalar dışarı çıkardı.

Erdoğan'ın resepsiyondan ayrılmasının ardından olayı değerlendiren Bakan Yıldız, 'Burası Japonya Büyükelçiliği, mütekabiliyette aynı şekilde Japonya'da Türk Günü'ne Japonya Başbakanı'nın eşi katıldı. Yani sen kendi densizliğini nasıl kalkıp da burada sürdürüyorsun? Haydi Mecliste katlanıyoruz. Bu kadar terbiyesizlik olur mu?' diye konuştu.

'Kendisine yakışanı yapmış'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kamer Genç'in sergilediği seviyesiz davranışa sert tepki gösterdi. Şahin, 'Seviyesizce ve dengesizce sözleriyle yine kendisine yakışanı yapmış. Malesef kalpleri katılaşmış ve gözleri kapanmış bu tip insanlara verilen mesajlar fayda etmiyor. Uluslararası bir platformda dahi asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen bu kişiyi Yüce Milletimize şikayet ediyor, parti yönetimini de göreve davet ediyorum' dedi.


10 yıl önce