|

Ruslar şimdi kalmaya değil almaya geliyor

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov, Rus yatırımcıların önümüzdeki yıllarda Bodrum'dan otel satın alarak turizm yatırımı yapacaklarını söyledi. Husanov, yıl sonuna kadar Bodrum'a yaklaşık 30 bin Rus turist beklediklerini kaydetti

Aa
00:00 - 25/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:48 - 25/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Ruslar şimdi kalmaya değil almaya geliyor
Ruslar şimdi kalmaya değil almaya geliyor

Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı oteli Sungate Port Royal'in Mirax Grubu'na satılması ile gündeme gelen Rus yatırımları hız kazandı. Daha çok Antalya'daki turizm tesisleriyle ilgilenen Rus yatırımcıların gözde mekanları arasına Bodrum da girdi. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov, Rus yatırımcıların önümüzdeki yıllarda Bodrum'dan otel satın alarak turizm yatırımı yapacağını bildirdi. Husanov, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ı ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un denizi, kumu, güneşi, tarihi ve yeşiliyle tam bir turizm kenti olduğunu söyledi.

RUS TURİSTLERİN TERCİHİ BODRUM

Rus turistlerin tatillerini Bodrum'da rahat bir şekilde geçirebilmeleri için Bodrum Belediyesi ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Husanov, "Rus yatırımcılar önümüzdeki yıllarda Bodrum'dan otel satın alarak turizm yatırımı yapacaklar. Bodrum'da yat turizmi de yapılabilir. Rusya'da Bodrum'un tanıtılması için fuarlar düzenleniyor. Bu fuarlarda Bodrum anlatılıyor. Rus turistlerin Bodrum'a gelmesi için birçok neden var" diye konuştu. Bodrum'un güzel bir iklime sahip olduğunu belirten Husanov, özellikle bu nedenle yaşlı turistlerin de Bodrum'u tercih ettiklerini bildirdi. Husanov, "Bodrum, yaşlıların ve gençlerin birlikte tatil yapabilecekleri ender yerlerden bir tanesi. Yıl sonuna kadar Bodrum'u yaklaşık 30 bin Rus turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu sayı önümüzdeki yıllarda artabilir" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise Bodrum'un 3 bin yıllık tarihi bir kent olduğunu ve Karia uygarlığına başkentlik yaptığını hatırlatarak, Bodrum'un özel bir dokusunun olduğunu bildirdi. Bodrum'un özellikle iki katlı ve beyaz boyalı evleriyle dikkati çektiğini anlatan Ağan, "Biz Bodrum'un turistik yapısının değişmesini istemiyoruz. Önümüzdeki yıllarda Rusya'dan daha fazla turist bekliyoruz" diye konuştu. Daha sonra Mazlum Ağan, Husanov'a Bodrum'u tanıtan broşür ve CD'ler ile Bodrum'un fotoğrafının bulunduğu tabak hediye etti.

17 yıl önce