|

Sahte vekaletle 387 bin dolar!

Yabancı uyruklu Levan Tsetskhladze'nin ölmeden önce bankada unuttuğu 387 bin doları çekmeye giden kızı, burada bir sürprizle karşılaştı. İrina Tsetskhladze, birinin, iki gün önce bankanın İstanbul'daki şubesinden parayı çektiğini öğrendi. Polis, sahte vekaletle 387 bin doları alan şahsın peşine düşerken, ödemeyi yapan banka memuresi Güldane Ö.'yü ise gözaltına aldı

İstanbul
00:00 - 27/03/2011 Pazar
Güncelleme: 01:28 - 27/03/2011 Pazar
Yeni Şafak
Sahte vekaletle  387 bin dolar!
Sahte vekaletle 387 bin dolar!

Yabancı uyruklu Levan Tsetskhladze'nin bankada unutulan 387 bin dolarını, sahte vekaletle bir kişiye ödediği iddia edilen banka memuresi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, olay şöyle gelişti: Yabancı uyruklu Levan Tsetskhadze'nin kızına, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) bir banka şubesinde bulunan babasının 387 bin dolarlık hesabında 15 yıl boyunca hareket olmadığı için, el konulacağını bildiren bir mektup geldi. Bunun üzerine Trabzon'daki banka şubesine 15 yıl önce ölen babasının parasını çekmeye giden İrina Tsetskhladze, babasının 387 bin dolar parasının iki gün önce vekaletle gelen bir kişi tarafından Sarıyer Tarabya şubesinden çekildiğini öğrendi. Mağdurun şikayeti üzerine, olayla ilgili görevlendirilen banka müfettişi tarafından söz konusu vekaletteki imzanın sahte olduğu belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, savcılık talimatınca olayla ilgili işlemi yapan banka memuresi Güldane Ö'yü (30), önceki gün gözaltına aldı.

BAŞ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Soruşturmada, Güldane Ö'nün, paranın çekildiği günden bir gün sonra bir arkadaşının hesabına 74 bin dolar yatırdığı, bu paranın 30 bin dolarını çektiği, gerisini de ev almak için bir şirkete yatırdığı tespit edildi. Güldane Ö'nün ifadesinde, "Şahıs yabancı olduğu için sistemden ölüp ölmediğini göremiyorum. Bu nedenle vekaletle gelen adamdan şüphelenmeden parayı ödedim. Havale ettiğim parayı ise İngiltere'de bulunan dayım ev almam için göndermişti. Gelen adamı hiç tanımıyorum" dediği öğrenildi. Banka çalışanı Güldane Ö, çıkarıldığı mahkemece 'denetimli serbestlik' verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, sahte vekalette T.A. adında sahte kimlik kullanıldığı, parayı çeken gerçek şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

10 yıl boyunca hiçbir işlem yapıl- mayarak bankada unutulmuş olan hesaplardaki mevduat, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrediliyor. Fon, devir işleminden önce ilgililere uyarı mektubu gönderiyor. Son yıllarda sadece 'unutulduğu' için Fon'a devredilen para, onlarca milyon lirayı buluyor.


13 yıl önce