|

Saldırgan etrafı tarayıp kendisini patlattı!

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda düzenlenen terör saldırısına ilişkin ilk resmi açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, saldırganın elindeki silahla etrafı taradıktan sonra kendisini patlattığını söyledi.

Yeni Şafak
23:01 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 02:43 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırının ardından açıklamalarda bulundu.



Bakan Bozdağ, "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce keleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır" diye konuştu.



Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yapan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:



"Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Teröristlerden 2 tanesi, dış hatlar gidiş noktasına geliyor. Oradan yolcuların geçtiği yere doğru ateş ediyor bir tanesi. Ateş etme esnasında orada bulunanalar tedbiren herkes yere yatıyor. Kargaşa sırasında teröristlerden bir tanesi içeri giriyor. Oradan koşup alt kat geliş bölümüne doğru hareket ediyor. Orada bir çatışma çıkıyor. Polisin ateş etmesi sonucu yaralanan teröristin elindeki silah düşüyor. Herkes silah sesi nedeniyle etraftan dağılıyor. O sırada terörist kendisini patlatıyor. Yani ölmeden önce kendisini patlattığı anlaşılıyor. Bu arada yukarıda ilk başta ateşleyen terörist kendisini daha önce patlatıyor. O aşağı kaçarken o da orada patlatıyor. Üçüncü terörist de dışarıda beklediği tahmin ediliyor. İnsanlar dışarı can havliyle dışarı çıkarken onların ölümü belki hesaplandı. O sırada dışarıda patlama oluyor."





Saldırı sonrası havada trafik Atatürk Havalimanı'nda patlama


#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#İstanbul
#Patlama
8 yıl önce