|

Salihi Mısır'ı ziyaret edecek

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Mursi ve İbrahimi ile bir araya gelecek

Aa
00:00 - 7/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:05 - 7/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Salihi Mısır'ı ziyaret edecek
Salihi Mısır'ı ziyaret edecek

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi ile çarşamba günü Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

AA muhabirinin Mısır Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, çarşamba günü Mısır ziyaretine başlayacak olan Salihi, aynı gün içerisinde Cumhurbaşkanı Mursi ve akşam saatlerinde de İbrahimi ile görüşecek.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Mursi-Salihi arasında gerçekleşecek görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin, bölgedeki sorunların ve Suriye'ye askeri müdahaleyi reddeden Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan'ın oluşturduğu dörtlü zirvenin çalışmalarının ele alınacağını belirtti. 

Salihi'nin, üç gün sürecek Mısır ziyaretinde İbrahimi ile Suriye'de barışçıl geçiş sürecini içeren 'Cenevre-2' isimli çözüm önerisi üzerinde görüşmelerde bulunacağı ve Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile de bir araya geleceği kaydedildi. 

Öte yandan, İran'ın Kahire'deki Çıkarlarını Koruma Bürosu Başkanı Mücteba Emani, içerik hakkında açıklama yapmazken, görüşmenin 'İki ülke arasındaki işbirliğini derinleştirmeyi' amaçladığını ifade etti. 


11 yıl önce