|

Mursi için dünya ayakta

Mısır’ın darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 121 kişi hakkında verilen idam cezasıyla ilgili nihai karar yarın açıklanacak. İdam kararlarının görüşüleceği duruşma öncesi Mursi’ye destek olmak için www.freemorsi.org isimli site kuruldu.

Yeni Şafak
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:06 - 14/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Mısır'da Muhammed Mursi ve 121 arkadaşı hakkındaki cezalar için yarın karar verilecek. Cunta yönetiminin alacağı karar öncesi dünya genelinde imza kampanyası başlatıldı. Aralarında gazeteci, yazar ve akademisyenlerin olduğu bir grup Mursi'ye destek olmak amacıyla “Freemorsi.org” isimli bir site kurdu. Sitede Türkçe, Arapça ve İngilizce hazırlanmış metinlere yer verildi. Siteye konulan metinde ise, "Mursi ve arkadaşları insanlığın, hepimizin onuru için direniyor. Herkes için özgürlük, adalet ve demokrasi isteyenlerin sesi duyulsun" denildi. Aydınların, sanatçıların, gazetecilerin ve siyasetçilerin imza attığı metin dünya çapında büyük ilgi görüyor.


BİNLER DESTEK VERDİ

Sitenin ana sayfasında ise darbeci Mısır diktasının, Mursi'ye yaptığı zulümler ve haksızlıklar ele alınıyor. Binlerce kişinin imzaladığı metinde şu ifadeler yer alıyor: “Gandi, Martin Luther King ya da Mandela; özgürlük, adalet ve insanlık için mücadele verdiler. Mursi de öyle. Şiddete ve silaha karşıydı. Özgürlük isteyen Mısır halkının seçtiği ilk Cumhurbaşkanıydı. Diktatör bir general, Mursi ve arkadaşlarını tutuklattı, hapse attı. İdam kararları verildi. Demokrasiye inanan herkes için utanç verici bir durum. Özgürlük ve adalet isteyen halkların umudu kırıldı. Mısır zindanları, Apartheid zindanlarından farksızdır. Bir halkın iradesini, bir diktatörün ihtirasına ve karanlık zindanlara terk edemeyiz. Mursi ve arkadaşları insanlığın, hepimizin onuru için direniyor."


#Mısır
#Muhammed Mursi
#Mursi
9 yıl önce