|

Şapkaya dikkat!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, çocuklara isim konurken, Arapça ve Farsça kökenli özel adlarda düzeltme işareti kullanılabileceğini belirtti. Bakanlık, Kâzım, Nigâr, Halûk, Lâle, Bilâl, Hilâl, Celâl vb. isimlerde personelin dikkatli olmasını ve ebeveynleri bilgilendirmesini istedi.

Haluk Karakaya
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 00:30 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
81 il valiliğine “Düzeltme İşareti” konulu talimat gönderildi.
81 il valiliğine “Düzeltme İşareti” konulu talimat gönderildi.

İçişleri bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine “Düzeltme İşareti” konulu talimat gönderdi. Bu kapsamda, Arapça ve Farsça kökenli özel adlarda bulunan ince “g” ve “k” ünsüzlerinden ve kişi adlarında ince “l” ünsüzünden sonra gelen “a” ve “u” ünlüleri düzeltme işareti (^) ile (Kazım, Nigar, Halük, Lale, Nalan, Bilal, Hilal, Celal, vb.) yazılabileceği belirtildi.

AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Bakanlık, doğum bildirimleri sırasında çocuğa konulmak istenen adın belirtilen hususlar kapsamında olması durumunda konu ile ilgili doğum bildiriminde bulunan kişiye bilgi verilmesini istedi. Ayrıca, doğum olayının nüfus kayıtlarına tescillerinde azami özen gösterilmesi, bu konuda personelin bilgilendirilmesi telkininde bulundu.

#isim
#Nüfus müdürlüğü
6 yıl önce