|

Sel bölgesinde ödemeler ertelenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selden etkilenen Rize, Artvin ve Düzce’de yaraları sarmak için gerekli adımların atıldığını belirterek “Afet bölgesi ilan eden bölgelerde vergi ertelemesi uygulanacak. Esnafımıza yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak. Esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek” dedi.

00:00 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 06:54 - 27/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan bir açıklama yaparak “Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz” dedi. Selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini belirten Erdoğan, “Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere aziz milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ACİL DESTEK PAKETİ

  • Erdoğan, bir görsel de paylaşayarak afet bölgesi ilan edilen bölgelere sağlanacak avantajları şöyle sıraladı: “Vergi ertelemesi uygulanacak. Esnafımıza yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak. Esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek. Acil destek paketi hazırlanacak. İşyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak.”
#Sel
#Artvin
#Rize
#Düzce
3 yıl önce