|

Semtin havasını değiştirecekler

Gaziosmanpaşa’da yakın bir zamanda ‘Smokenjoy Cafe’ isimli yeni bir mekan açıldı. Farklı müşteri kitlelelerine aynı anda hitap edebilmek için cafe restoran hizmeti veren mekan sahipleri semtin havasını değiştirmek istiyorlar. Usta bir şefin olduğu mutfaktan çıkan burgerler ise popüler olacağa benziyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2017 Pazar
Güncelleme: 23:31 - 4/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Adres: Ordu Caddesi, Haliç Panorama Altı No: 124 Gaziosmanpaşa
Adres: Ordu Caddesi, Haliç Panorama Altı No: 124 Gaziosmanpaşa

Gaziosmanpaşa'da belediye binasının arka tarafında kalan caddede açılan 'Smokenjoy Cafe' isimli yeni mekan semte farklı bir soluk aldıracağa benziyor. Oldukça ferah olan bu mekanda kalabalık arkadaş gruplarıyla rahatça vakit geçirebilir hoş sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Mekanın içinde ister oyun alanına geçip eğlenebilir, ister televizyonların olduğu bölümlerde maç izleyebilir, isterseniz de sessiz sakin bir köşeye çekilip kitap okuyabilirsiniz. Bir kafeden daha fazlası olmaya aday olan mekanın mutfak kısmı da oldukça zengin. Kahvaltı, pizza, hamburger, makarna, salata, tatlı ve içecek çeşitlerinden oluşan seçkin lezzetler yurtdışında tecrübe kazanmış bir şefin ellerinden çıkıyor.





KENDİ KAFESİNİ DİZAYN ETTİ


Bu mekan farklı alanlarda çalışan arkadaşların bir araya gelmesiyle açılmış. Ortaklardan biri mekan işletmeciliği konusunda tecrübeli olmakla beraber farklı birkaç mekanın da sahibi. Bizi ağırlayan Alp Tan ise bir mimar. Mekanın tasarımı, iç dizaynı ve konsepti konusunda yetkin olan kişi. Yıllardır farklı alanlarda tasarımlar yapan Tan, daha önceden de tasarım yaptığı tecrübeli arkadaşıyla ortak olmaya karar vermiş. “Çoğu mekanın tasarımını yaparken neden birgün kendi mekanı mı açmayayım” diye düşünen Tan, en sonunda kendi mekanın tasarımını da yapmış. Farklı ihtiyaçlara hitap eden bir tasarımla mekanı çok amaçlı hale getiren Tan, “Ortaklarımız ile yaptığımız ön araştırmalarda buralarda böyle bir mekana ihtiyaç olduğunu gördük. İnsanların burada keyifli vakit geçirmesini sağlayıp semtin havasını değiştirmek istedik” diyor.





ŞEFİN UZMANLIĞI BURGER


Günün her öğününe göre menü seçeneğinin olduğu bu mekanda asıl denemeniz gereken lezzet burgerler. Şefin kendi özel tarifiyle hazırlayıp uzmanlaştığı burgerler marine edilmiş et ya da köfte ile hazırlanıp, çeşitli peynirlerle zenginleştiriliyor. Bu leziz burgerlerin fiyatı 18 ila 25 lira arasında değişiyor. Yanında da dışı çıtır içi yumuşacık baharatlı patateslerle servis ediliyor. Güne burada başlamak isterseniz de füme et, ezine peynir, eski kaşar, dil peyniri, bal, reçel, tereyağ, haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve çaydan oluşan kahvaltı tabağını alabilir yanına da farklı atıştırmalıkları sipariş edebilirsiniz. Kahvaltı tabağı için 23 lira öderken çeşit çeşit pizzalara 16 ile 20 lira arasında ödeme yapıyorsunuz.





Kahveler masada demleniyor


Sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinin oldukça geniş olduğu bu mekanda yok yok. Çay, kahve, bitki çayları, soğuk meşrubatların yanı sıra üçüncü nesil kahve çeşitleri de sunumlarıyla dikkat çekiyor. Barista tarafından her şeyi hazırlanan kahveler fincanda değil demlendiği aparatla birlikte masanıza getiriliyor. Böylece içtiğiniz kahvenin demlenme aşamalarına bizzat şahit oluyorsunuz.






#Smokenjoy Cafe
#Gaziosmanpaşa
#Kafe
7 yıl önce