|

Sen kimin sözcüsüsün

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Sözcüsü Ünal, “Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa’nın sözcüsü müsün? 15 Temmuz sonrası o Avrupa, bize ‘Geçmiş olsun’ demedi” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:49 - 7/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajla ilgili, “Mesele Avrupa’yı arkana alıp, Anadolu’ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu’yu arkana alıp, Avrupa’ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİLER

Ünal, “Şimdi güya yalanladılar. Diyor ki ‘Alman turistleri uyarıyorum, Türkiye konusunda. Siz rahat olun ey Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz.’ Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa’nın sözcüsü müsün? Biz burada 4 terör örgütü ile savaşmıyor muyuz? Biz burada 15 Temmuz’un arkasında duranlara karşı mücadele vermiyor muyuz? 15 Temmuz sonrası senin, bugün şikayet ettiğin o Avrupa, dönüp de bize ‘Geçmiş olsun’ dedi mi? Demedi” ifadesini kullandı. Mahir Ünal, "CHP, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının izlediği politikalar ile milli ve yerli olana dair her şeyden kopmaktadır. PKK ve FETÖ mensuplarını koruyan ülkelere kendi ülkesini şikayet etme alışkanlığının başka bir izahı bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

ÜLKESİNİ ŞİKAYET EDİYOR

Derginin, Kılıçdaroğlu'nu "69 yaşındaki sevimli adam" olarak nitelediğini aktaran Ünal, Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'ya şirin gözükmek adına ülkesine öfke kustuğunu belirtti. Ünal, şu ifadeleri kullandı: "Girdiği tüm seçimleri kazanmış liderimizi 'diktatör' olarak gösteren, 'ülkemizde can ve mal güvenliği olmadığını' söyleyerek turizmi hedef alan, PKK'lı, DHKP-C'li teröristlerin cenazelerine milletvekillerinin katılmasında mahsur görmeyen, FETÖ'ye karşı alınan tedbirleri Almanya'ya şikayet eden 'sevimli adam', 2019'da cumhurbaşkanımızı devireceğinin sözünü veriyor. 'Diktatör' diye nitelediği kişiyi seçimle devireceğini söyleyecek kadar mantığını kaybetmiş durumda. 1971 ve 1980 darbelerinin yanında 28 Şubat'a ve 15 Temmuz'a hiç değinmeyip, 20 Temmuz'dan bahsetmesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır."

ATATÜRK'LE İLGİLERİ YOK

Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının CHP'sinin ne Atatürk ne de Cumhuriyetin kazanımlarıyla bir alakası kalmadığının altını çizen Ünal, şunları kaydetti: "Tekrar hatırlayalım; mesele Anadolu'yu arkanıza alıp 'dünya 5'ten büyüktür' diyebilmektir." 

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Mahir Ünal
#AK Parti
7 yıl önce