|

Senfoni Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürü Abanoz, Türk, Hollanda ve Avusturya polisinin ortaklaşa düzenlediği Senfoni Operasyonu'nda 18 kişinin yakalandığını açıkladı.

Yeni Şafak
00:00 - 3/06/2001 Pazar
Güncelleme: 15:11 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

İstanbul Emniyet Müdürü Abanoz, Türk, Hollanda ve Avusturya polisinin ortaklaşa düzenlediği 'nda 18 kişinin yakalandığını açıkladı.----------------------- spot -------------------------

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Hollanda Avusturya polisinin ortaklaşa yaptıkları "SENFONİ" Operasyonu'nda uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı belirlenen 18 kişi yakalandı. Operasyonun Türkiye'de yapılan ayağında 5 kilo eroin maddesi, 13 kilo esrar maddesi, 1 adet tabanca ile birlikte 2 oto ele geçirildi.

Operasyonla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, "Bu operasyonların önemi koordineli çalışmaktan geçmektedir. Türkiye uyuşturucu sevkiyatının çok önemli bir ayağını oluşturmaktadır. İstanbul polisi Avusturya ve Hollanda polisi uyuşturucu kaçakçılarına büyük bir darbe indirmiştir" diye konuştu.

Polis çok başarılı

Operasyonda ile binlerce insanın zehirlenmesinin önlendiğini belirten Abanoz, "İstanbul polisi bu operasyonda çok başarılı olmuştur" dedi.

Operasyonun Türkiye ayağında Bahçelievler'de Hakkari'den getirilen uyuşturucu maddelerini Avrupa ülkelerine sevketmeye çalışan kaçakçılardan Şahin Yılmaz, Vahdettin Döçgen, Şaban Yüzen yakalandı. İzmir'in Çeşme ilçesinden gemilerle İtalya'ya oradan da diğer Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekenin elemanlarından Yılmaz'ın uyuşturucu maddeyi temin ettiği, Döçgen'in Avrupa bağlantılarını sağladığı, Yüzen'in de nakliye işlemlerini yaptığı belirlendi. Avusturya'da malın sahiplerinden Cezayir Baysal'ın da aralarında bulunduğu 14 kişiyle, Hollanda'da 1 kişi yakalandı.

HUKUKA AYKIRI İŞLEM YOK

Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, basın mensuplarının soruları üzerine Türkiye'de internet yayıncılığının geliştiğini belirterek "polis olarak internetten yapılan işlemlerin hukuki altyapısı yok. Bizim takibimizde olan herhangi bir site veya web sayfası yok. İnternet yayıncılığının takip edilmesi için polisin çalışmaları sürüyor" dedi. Abanoz, Hizbullah ve PKK'nın Romanya'da önemli etkinliklerde bulunan adamı Mudi Elmas'ın ülkeye getirildiğini ve sorgulandığını belirtti. Bu arada, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanan Hizbullah tetikçilerindenden Abdulvahap Ekinci, Diyarbakır DGM'de ifadesi alındıktan sonra tutuklandı. Ekinci, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konuldu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce