|

Sergey Lavrov, Abhazya'da

Aa
00:00 - 14/09/2008 Pazar
Güncelleme: 19:25 - 14/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
Sergey  Lavrov, Abhazya'da
Sergey Lavrov, Abhazya'da

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Abhazya'ya gitti.

Abhazya'ya son 15 yıldır giden en üst düzey Rus yetkili olan Lavrov, sadece Rusya tarafından tanınan Abhazya'nın “Devlet Başkanı” Sergey Bağapş tarafından karşılandı. Lavrov'un, başkent Sohumi'de Rus elçiliği açılması konusunu değerlendireceği belirtiliyor.

Lavrov'un uçağı, 15 yıldır sadece ordunun ve BM uçaklarının kullandığı Sohumi'deki havaalanına, o dönemden bu yana inen ilk sivil araç oldu. Rus medyası, Lavrov'un, Abhazya'nın ardından Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'ya geçeceğini duyurdu. Rusya, Gürcistan'a askeri müdahalede bulunmasının ardından Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdığını açıklamıştı. Rusya'nın tanıma kararına sadece Nikaragua destek verdi.

Gürcistan Hükümeti, Lavrov'un, Abhazya ziyaretinin “saçmalık” olduğunu kaydetti. Gürcistan Dışişleri Bakanı Ekaterine Tkeshelashvili, gazetecilere yaptığı açıklamada ziyareti “saçmalık” olarak niteledi ve “Rusya'nın, bu bölgelerin bağımsız devletler olduğu algısı yaratmaya çalıştığını” kaydetti.

16 yıl önce