|

Seviyesiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na çirkin sözlerle saldırdı. Karaman’da yaşanan istismar olayıyla ilgili Ramazanoğlu’nu suçlayan Kılıçdaroğlu seviyeyi daha da aşağı çekerek, “Valisi, emniyet müdürü, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun seviyesizliği, Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargıya yansıyan cinsel istismar davalarına ilişkin yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na çirkin ve seviyesiz ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına skandal sözlere imza attı. Kılıçdaroğlu'nun, Karaman'da yargıya yansıyan çocuklara cinsel istismar olayına ilişkin yaptığı açıklamada kullandığı çirkin ifadeleri tepki çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu hedef alan Kılıçdaroğlu şunları konuştu:



İŞTE DİBE VURAN İFADELER


“Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan bahsediyorlar, dinden, imandan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz, bu çocukları bu yoz kültüre siz hangi gerekçeyle teslim ettiniz? Kalkmışlar, vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın kardeşim, derneklere, vakıflara değil. Bir kişi de çıkıp 'bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?' demiyor. Valisi konuşmuyor, emniyet müdürü, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor..." Bu çirkin ifadelere sert tepkiler gelince Kılıçdaroğlu ikinci bir açıklama yaptı. Özür dilemek yerine seviyesiz ifadelerinin arkasında olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:





UTANMADAN SAVUNDU


Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AK Parti'li bir bakan tarafından kazandırıldı.Rıza Sarraf için söylenmiş. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği, cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları. Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? O çocuklara yazık günah değil mi o çocukların annesi, babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz, umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum, bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar. Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Sarraf'a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar."



Çirkin edep dışı


Kılıçdaroğlu'nun seviyesiz sözlerine tepki gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, “Bu çirkin ve edep dışı açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum" dedi.





Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerine yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında yaptığı ve şahsında tüm kadınları hedef alan “çirkin ve edep dışı açıklamalarını" şiddetle kınadığını belirten Ramazanoğlu, anamuhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar “seviyesiz ve ahlak dışı" açıklamalarının ülke ve millet adına üzüntü verici olduğunu ifade etti.



SAYGISIZLIKTA ISRAR EDİYOR


Bir önceki grup toplantısında da anneliğiyle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun, seviyesiz üslubunu sürdürdüğünü, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar ettiğini belirten Ramazanoğlu, bu açıklamaların aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlali olduğunu, şahsıyla birlikte tüm kadınları hedef aldığını vurguladı.


Ramazanoğlu, şunları kaydetti:



HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM


“Öyle inanıyorum ki bu talihsiz açıklamalar, en başta Kılıçdaroğlu'nun eşini ve CHP'de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum. Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum."



Derhal özür dile


Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı sözleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Başta kadın vekiller ve STK'lar olmak üzere toplumun her kesiminden tepki yağdı.




* Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bu sözleriyle hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden özür dilemesini bekliyoruz.





* Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Bu sözlerin sahibinin biraz olsun yüzü kızarıyor ise başta Sayın Bakanımız değerli Hanımefendi olmak üzere tüm kadınlarımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir.



* TBMM eski Başkanı Bülent Arınç: Sayın Ramazanoğlu, kesinlikle bu yakışıksız sözlerin muhatabı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun o talihsiz ifadeleri, eleştiriyi aşan, hakaret içeren, kişilik haklarına saldırı kabul edilebilecek sözlerdir ve mutlaka özür dilemeyi gerektirmektedir.



* Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdü. Söylenecek; edep yahu, ahlak yahu!



* Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı: Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum.



* AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ: Bu sözler Kılıçdaroğlu'nun kendi iç çirkinliğinin dışa vurması olarak kayıtlara geçmiştir.





* AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz: Biz Kılıçdaroğlu'nun bu hakaretlerine alışmıştık. Lakin bu defa kendini de aşarak, hakaretin, saygısızlığın, iftiranın, ahlaksızlığın rekorunu kırmıştır. Tarihe bugünkü üslupsuzluğu ile geçmesi Kılıçdaroğlu için acınacak bir lekedir, kendisi utançla hatırlanacaktır.



* AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül: 'Kem söz sahibine aittir' ifadesinde olduğu gibi bu lafları kendisine yakıştırıyorsa diyecek pek bir söz yok. Kullanılan ifadeler, Kılıçdaroğlu'nun bulunmuş olduğu seviyeyi göstermektedir.



* AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç: Utanç verici. Kendisiyle aynı Meclis'te olmaktan, aynı ülkede yaşamaktan utanç duydum.



* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Kemal Kılıçdaroğlu, ifadeleriyle artık zıvanadan çıkmış olduğunu açıkça gösteriyor. Bir parti genel başkanının bu üslubunun seviyesi için ancak 'çukur' ifadesini kullanmak gerekir. Şiddetle kınıyorum. Kadın hakları savunucularını Kılıçdaroğlu'na haddini bildirmeye çağırıyorum.





* AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan: Kılıçdaroğlu derhal özür dilemelidir. Bu şekilde siyaset yapmayı bu Meclis çatısı altında kimse tolere etmez, bizim örfümüz, adetimiz de tolere etmez.



* TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu: Biz Kılıçdaroğlu'ndan tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyoruz, esefle kınıyoruz.



* AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iffetli bir kadına asla ama asla yakışmayacak ifadeler kullandı. Özür dilemesini bekliyorum



* AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: Kılıçdaroğlu'nu şiddetle kınıyorum. Kendisini alkışlayan kadın milletvekillerini de Allah'a havale ediyorum.



* AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu: Özür bekliyoruz, dilemezse yargı önünde girişimlerimizi başlatacağız.





* AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya: Siyasi arenaya yakışmayan bu seviyeden yoksun tutumlara bir son


verilmesini temenni ediyor, tüm siyasi partilerin kadın vekillerini sessiz kalmamaya davet ediyorum.



* Kadın Hareketi Derneği Başkanı Loğoğlu: Siyasette yapılan işleri eleştirebiliriz ama bu tarz söylemler hoş değil. Bir tarafı tamir ederken kadınları üzmeyelim.



* Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay: Kötü söz sahibine aittir. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir.



* Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez: Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çeki düzen vermek zorundadır.



* Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM): Ahlaka aykırı ithamlar karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Siyasi rakibini cinsiyet ayrımcılığının en çirkin haliyle vurmaya çalışan Kılıçdaroğlu'nu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.





* Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen: Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir.



* HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel: Patentinin AKP bakanlarına ait olduğu bilinse de bugün Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na karşı, bir kadına karşı cinsiyetçi ifadelerini kabul etmiyoruz.





#Kılıçdaroğlu
#Sema Ramazanoğlu
8 yıl önce