|

Sierra Leone takımına yardım

Cihan
00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Sierra Leone takımına yardım
Sierra Leone takımına yardım

Futbol oynamak için Türkiye'ye gelen, ancak paraları kalmadığı için ülkelerine dönemeyen Sierra Leone Ampute (Bedensel engelli) Futbol Takımı'na Kimse Yok Mu? Derneği sahip çıktı.




Dernek, ülkelerindeki iç savaşta kol ve bacaklarını Sierra Leonelilerin uçak biletlerini alacak. Öğrenci ve işsizlerden oluşan takımın giyecek ihtiyacını da Kimse Yok Mu? Derneği karşılayacak.



Dünya Ampute Futbol Şampiyonası Antalya'da devam ediyor. Şampiyonaya katılan takımların tamamı bedensel engelli futbolculardan oluşuyor. Renkli görüntülere neden olan şampiyona gizli kalmış dramları ve insan hikayelerini de gün yüzüne çıkartıyor. Bu dramlardan bir tanesi de Sierra Leone futbol takımının içine düştüğü durum. Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle kol ve bacaklarını kaybeden futbolcular, paraları kalmadığı için ülkelerine dönemeyeceklerini söylüyor.

Ülkesinin çok fakir olduğunu, takımındaki oyuncuların da işsiz, çiftçi ve öğrencilerden kurulu olduğunu anlatan teknik direktör Moses Mambu "Ülkemiz bize maddi yardımda bulunmadı. Buraya gelirken temin ettiğimiz para bitti. Geri dönmek için yardıma ihtiyacımız var. " diye konuştu.




Türkiye'ye gelebilmek için önce Gana'ya, ardından da İtalya üzerinden İstanbul'a uçtuklarını Anlatan Mambu, "Gana'da üç gün, İstanbul da ise gün havalimanında yattık. İstanbul'daki havalimanı idarecileri durumuzu görünce bize yardımcı oldu. Onların yardımı ile Antalya'ya gelebildik. " dedi.



Kendi ülkesinde işsiz olduğunu anlatan takım kaptanı Bayoh Conteh ise Türk insanının kendilerine yardımcı olabileceğine inandığını söyledi.


Ülkelerine geri dönmek için hiç paraları kalmadığını ve 6 bin dolara ihtiyaçları bulunduğunu söyleyen Sierra Leoneli futbolculara Kimse Yok mu? Derneği sahip çıktı. Takımın mağduriyetini öğrenen dernek 20 kişiden oluşan takımın uçak biletlerini alacağını taahhüt etti.



Derneğin Antalya yetkilisi Ömer Durna, parası olamayan futbolculara ayrıca giyim yardımı da yapacaklarını söyledi.

Durna "Uçak biletlerini alıp bazı hediyelerle evlerine göndermek istiyoruz. Her futbolcuye elbise alıp giydirmek ve insanımızın yardımseverliğini gösterrmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.


16 yıl önce