|

Sıfır noktasında bayramlaşma

Irak sınırının sıfır noktası olan Beyaz Tepe'de 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu sınırda görev yapan askerlerle bayramlaştı.

ŞIRNAK (ANKA)
00:00 - 8/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 12:06 - 8/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Sıfır noktasında bayramlaşma
Sıfır noktasında bayramlaşma

Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği Güneydoğu basın turunda, Irak sınırının sıfır noktası olan Beyaz Tepe'de 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu sınırda görev yapan askerlerle bayramlaştı. 2 bin 106 metre yükseklikteki Irak sınırındaki Beyaz Tepe'de görev yapan askerler, "Türk milletinin namus ve şerefinin timsali olan sınır noktasında görev yapmaktan gurur duyduklarını" belirterek Türkiye'nin bayramını kutladılar.


"MÜSTESNA BAYRAM KUTLAMASI"

Genelkurmay'ın düzenlediği basın turunun ikinci gününde, ilk olarak Şırnak Tümen Komutanlığı'nda bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Karargahın önündeki tören alanında toplanan askerlere hitap eden 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, “Saygı, hoşgörü, dayanışma, dostluk ve arkadaşlık gibi insani özelliklerimizi geliştirerek, bizleri psikolojik ve sosyal bakımdan olgunlaşmamıza katkı sağlayan sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşarak birlik ve beraberlik duygularımızı ve millet olma vasıflarımızı güçlendiren, birey, aile ve toplum olarak huzur içinde mutlu olmanın güzelliklerini bize yaşatan dini bayramlarımızdan Kurban Bayramını birlik ve beraberlik içerisinde, görevimizin başında müstesna bir şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. Tümgeneral Bekiroğlu Türk milletinin sağladığı destekle görevlerinin başında oldukları müddetçe milletin bayramlarını huzur ve güven içerisinde kutladığını bilmenin kendileri için büyük güç ve motivasyon kaynağı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:


"GENERALİNDEN ERİNE GÖREV BAŞINDA"

“Kalpleri yüksek vatan millet ve bayrak sevgisiyle dolu olarak Türkiye –Irak sınırındaki karakollarda üs bölgelerinde ve operasyon alanlarında bayram gününde de ailelerinden uzak görevleri başında bulunan generalinden erine kadar tüm tümen personeli, yüce milletimizin bizlere duyduğu güvene layık olabilmek için ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeye yönelik görevlerini Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında yüksek disiplin üstün bir vazife anlayışı, yüksek moral ve motivasyon, büyük bir heyecan, azim, karar, inanç ve fedakarlıkla yerine getirmenin gururunu taşımaktayız.”

"Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarına kahramanca veda eden aziz şehitlerin önünde saygı ile eğildiğini" belirten Tümgeneral Bekiroğlu, hayatta olan kahraman gazilere de minnet ve şükranlarını sundu.


KADIN YÜZBAŞI ERYILMAZ DİKKAT ÇEKTİ

Tümgeneral Bekiroğlu'nun konuşmasının ardından tören alanında tüm askerler tek tek bayramlaştı. Tümende görev yapan Bayan Tabip Yüzbaşı Nihal Eryılmaz ise basının ilgi odağı oldu. Burada üç yıldır görev yaptığını belirten İzmit'li Yüzbaşı Eryılmaz basın mensuplarına görevinden duyduğu gururu anlattı.


IRAK SINIRININ SIFIR NOKTASINDAKİ ASKERLERLE BAYRAMLAŞTI

Basın turu kapsamında daha sonra helikopterlerle Gülyazı 4'ncü Jandarma Sınır Taburu'na bağlı Beyaz Tepe Üs noktasına gelindi. 2 bin 106 metre yükseklikteki Beyaz Tepe'de Irak sınırının sıfır noktasındaki askerler ve korucularla bayramlaşan Tümgeneral Bekiroğlu, bölge hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Şırnak'ın 40 kilometre Güneydoğusu'nda bulunan Beyaz Tepe'nin önemini vurgulayan Tümgeneral Bekiroğlu, Kurban Bayramı'nda da silahı başında vatan sınırını bekleyen askerleriyle gurur duyduğunu ifade etti.

Daha sonra Şırnak ili Uludere İlçesi Bağlığa Gürvil Bölüğü'ne gelindi. Sınırda bulunan 7-1, 7-2 ve 7-3 sınır taşlarını koruyan bölüğün bulunduğu yerde ayrıca Türkiye'de üç tane bulunan hava radarının bir tanesi de bulunuyor. Bölük'te düzenlenen törende Tümgeneral Bekiroğlu askerlerle bayramlaştı ve sınır bölüğü basın mensuplarına gezdirildi.

15 yıl önce