|

Sığınmacı kampına 'sahte güvenlikçi' operasyonu

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde, polis tarafından düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle 2 yıldır Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırkentte güvenlik görevlisi olarak çalışan 29 kişi ile bu kişilere sahte belgeleri temin ettikleri öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:52 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 4/12/2014 Perşembe
DHA

Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı Viranşehir Çadırkentinde çalışan özel güvenlik görevlilerinin hiç kursa gitmeden belge aldıkları ve bu şekilde işe girdikleri bilgisine ulaştı.


Bunun üzerine araştırma başlatan polis, çadır kentte çalışan 29 özel güvenlik görevlisinin, hiç kursa gitmeden sahte belge ile işe girdiğini saptadı. Polisler, bu kişilere para karşılığı sahte belge temin eden 5 şüphelinin adres ve isimlerini belirlerken, 2 yıldır çadır kentte çalışan 29 kişinin ise kamuyu 300 bin lira civarında zarara uğrattığını saptadı.


Polisler, çalışmasını tamamladıktan sonra savcılık kararı ile 34 şüphelinin Şanlıurfa ve İstanbul'daki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alınırken, çadır kentte çalışan 29 sahte özel güvenlikçinin işine son verildi.


Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 31'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, sahte belge temin ettiği saptanan M.A., A.E. ve L.D., 'resmi belgede sahtecilik' suçundan tutuklandı.

#şanlıurfa
#kamp
#suriyeli
#güvenlik görevlisi
#sahte
9 yıl önce