|

Silivri ittifakı

30 Mart ve 10 Ağustos’ta paralel yapıyla işbirliği yapan CHP, 7 Haziran öncesi ittifakı bir adım öteye taşıdı. Parti, Tahşiye kumpası nedeniyle cezaevinde yatan Hidayet Karaca’yı Silivri’de ziyaret edecek. Daha önce Ergenekon ve Balyoz sanıklarını Meclis’e sokan CHP’nin Karaca’ya da vekillik teklifi götürmesi bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:43 - 6/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
CHP heyeti, pazartesi günü Silivri’de tutuklu bulunan Hidayet Karaca’yı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na resmen başvuruda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Milletvekili Ali Özgündüz’den oluşan heyet, paralel yapının Tahşiye kumpasına yönelik 14 Aralık’ta yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Karaca’ya ziyaret sırasında teklif götürmeye hazırlanıyor. 

TÜNELİN UCU MECLİS’E 

Tanrıkulu, ziyaret hazırlığıyla ilgili açıklamasında ‘konuya insan hakkı ihlali açısından yaklaştıklarını’ belirtse de CHP, ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla Silivri Cezaevi’nde yatan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı milletvekili yapıp Meclis’e sokmanın planlarını yapıyor. 30 Mart yerel seçimleri ile 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi paralel yapıyla yakın işbirliğine giren CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde de ‘ittifaka devam’ diyerek Silivri’yi ziyaret talebinde bulunması, CHP-paralel ittifakının resmen ilan edildiğini gösteriyor. 

KONTENJAN AYRILDI

Geçmişte Balyoz ve Ergenekon gibi davalardan hapis yatanları vekil yaparak Meclis’e sokan CHP’nin, ‘paralel’ soruşturma tutuklusu Karaca’yı da ‘Silivri’den kurtarma’ girişiminde bulunacağı belirtiliyor. Ancak bunun parti tabanında nasıl karşılık bulacağı merak konusu. Usûlsüz dinlemelerden ötürü tutuklu bulunan eski polislerin de CHP ve MHP listelerinde ‘cemaat kontenjanından’ yer bulacağı son günlerde dillendirilen iddialar arasındaydı. Silivri’ye ziyaret talebinin bu iddianın ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Eleştirme atılırsın

CHP, Ergenekon soruşturmaları döneminde de Silivri yollarına düşmüştü. O dönemde Ergenekon’un avukatlığına soyunan parti, soruşturmalarla ilgili süreçte Fethullah Gülen ve bağlılarını sorumlu tutmuş, ‘Okyanus ötesi’ diyerek paralel yapıyı eleştirmişti. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara hakarete varan sözler sarfeden CHP’li yöneticiler savcıları da yargılamakla tehdit etmişti. Gelinen noktada ‘yeni CHP’ ise paralel yapıyla işbirliğine karşı çıkan milletvekili Birgül Ayman Güler’i Yüksek Disiplin Kurulu’na vererek kesin ihracını istedi. Güler, partisinin paralel yapıyla ittifakı eleştirdiği için istifa etmek zorunda kaldı. Partinin ağır toplarından Süheyl Batum ihraç edildi, Emine Ülker Tarhan ise istifa ederek yeni parti kurdu. 

#CHP
#Hidayet Karaca
#Sezgin Tanrıkulu
9 yıl önce