|

Silopi'de 700 kilo patlayıcı kullanılmış

Silopi'de PKK tarafından düzenlenen ve 4 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Polis aracının geçişi sırasında patlatılan bombanın en az 700 kilogram olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
08:19 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:26 - 1/06/2016 Çarşamba
Diğer
Geçtiğimiz gün yapılan saldırıda 4 vatandaş hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.
Geçtiğimiz gün yapılan saldırıda 4 vatandaş hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde önceki akşam terör örgütü PKK tarafından düzenlenen Ekrem Birlik (52), torunu Halime Kübra Birlik (4), Davut Yoksul ve İsa Torlak'ın (68) hayatını kaybettiği, 5'i polis 23 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.



Habertürk'te yer alan habere göre, Silopi'nin Yenişehir Mahallesi 10'uncu Cadde üzerinde, İpek Yolu'na doğru giden polis servis aracının geçişi sırasında rögarın altına yerleştirilip patlatılan bombanın en az 700 kilogram olduğu belirtildi.



Yaralılarla ilgili olarak 6 kişinin durumunun ağır olduğu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.



3 metrelik çukur oluştu


Terör saldırısının şiddetiyse gün ağarınca ortaya çıktı. Bombanın patladığı yerde yaklaşık 3 metre genişliğinde ve 1.5 metre derinliğinde çukur oluştu.



Çevredeki çok sayıda ev, işyeri ve araçta hasar meydana gelirken, bazı binaların duvarlarının yıkıldığı görüldü. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların yoldan geçenlerle olay yerinin yakınındaki halı sahada top oynayanlar olduğu belirtildi.



Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi. Patlamayla ilgili soruşturma sürerken saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çevredeki MOBESE kamera görüntüleri incelemeye alındı.



Leyla Birlik'in akrabası


Terör saldırısında hayatını kaybeden Ekrem Birlik'in eski AK Parti il başkanı ve 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı gösterilen Rızgin Birlik'in kardeşi olduğu öğrenildi.



Ekrem Birlik'in ayrıca HDP Milletvekili Leyla Birlik ile zırhlı bir araca bağlanıp cesedi yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in de akrabası olduğu belirtildi.




#Silopi
#Terör saldırısı
8 yıl önce