|

İftara kadar güneşin altında çalışıyorlar

Aydın'a Doğu illerinden gelerek günlük 33 lira yevmiyeyle tarlalarda çalışan mevsimlik işçiler, ramazan ayında 40 dereceyi aşan hava sıcaklığıyla da mücadele ediyor.

Yeni Şafak
18:02 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:06 - 28/06/2014 Cumartesi
AA
İftara kadar güneşin altında çalışıyorlar
İftara kadar güneşin altında çalışıyorlar

Doğu illerinden Aydın'a gelerek günlük 33 lira yevmiyeyle tarlalarda çalışan mevsimlik işçiler, ramazan ayında 40 dereceyi aşan hava sıcaklığıyla da mücadele ediyor.



Germencik ilçesinde pamuk çapası yaparak geçimleri sağlayan çoğunluğu kadınlardan oluşan tarım işçileri, ramazan ayının ilk gününde tarlada çalışmalarını sürdürdü. Hava sıcaklığının zaman 40 aştığı belirten işçiler günlük 33 lira yevmiye için tarlada 8 saat çalıştıklarını belirterek, emeklerinin karşılığını alamadıklarını savundu.



Hava sıcaklığına rağmen oruç tutmaya devam eden işçilerden Gülhanım Neşeli ve eşi Hilmi Neşeli, sabah 7.30'da tarlaya çapa yapmaya geldiklerini belirterek, "Hava sıcaklığına rağmen yaşamımızı sürdürebilmemiz için çalışmamız gerekiyor. Yaptığımız işe göre daha fazla kazanmamız gerekiyor" dedi.



Tarlada çapa yapan kadınlar ise ramazan ayında insanların öğle sıcağında sokağa bile çıkmaya çekindiğini belirterek, kendilerinin güneşin altında geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.



Bazı işçiler de kendilerine işveren tarafından ödenen 38 liralık yevmiyenin 5 lirasının dayıbaşları tarafından kesilmesine tepki gösterdi.



Pamuk üreticisi Şavettin Çapakçıoğlu ise bu yıl pamukta biraz sıkıntılar olduğunu, yağışların geç düşmesi nedeniyle yeniden ekim yaptıklarını ve toplamanın da sıcak günlere kaldığını söyledi.

#Aydın
#mevsimlik işçiler
#ramazan
#iftar
10 yıl önce