|

Sivas'ta öğrenci pansiyonuna saldırı

Aa
00:00 - 9/07/2010 Cuma
Güncelleme: 10:50 - 9/07/2010 Cuma
Yeni Şafak
Sivas'ta öğrenci pansiyonuna saldırı
Sivas'ta öğrenci pansiyonuna saldırı

Milli Eğitim Bakanlığının 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Sivas'a gelen öğrencilerin kaldığı bir lisenin pansiyonunun girişine molotofkokteyli atıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce Gönül Köprüsü projesi çerçevesinde Sivas'a gelen ilköğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı Pulur Mahallesi'ndeki Kongre Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonuna kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce, molotofkokteyli atıldı.

Öğrencilerin pansiyon binasında olduğu, sadece birkaç öğrenci ve öğretmenin bahçede bulunduğu sırada atılan molotofkokteylinden biri pansiyonun girişindeki oturma bankına isabet etti. Tutuşan bank, öğretmenler tarafından söndürüldü.

Olayın ardından kaçan zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan polisin, şüpheli görülen bazı kişilerin ifadesini aldığı öğrenildi. Olay yerine güvenlik şeridi çekerek inceleme yapan polis, basit bir şekilde hazırlandığı tespit edilen molotofkokteylinin parçalarını topladı. Bu sırada pansiyonda kalan kimi öğrencilerin projeyle ilgili bazı eşyaları bahçeye atarak tepki gösterdikleri görüldü.

Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Tutar ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de olay yerine gelerek bilgi aldı. Molotofkokteyli atıldığı sırada pansiyona girmek isterken merdivenlere takılarak düşen ve başka bir rahatsızlığı da olduğu belirtilen bir öğrenci ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin, öğrencilerin 5 gündür misafirleri olduğunu belirterek, 'Sivas'ın çeşitli yerlerini gezdirdik. Kendileriyle bugün görüştük, son derece memnunlar. İyi intibalarla ayrılıyorlardı, ama maalesef son bu olay başta Sivas halkını ve bizi üzdü' diye konuştu. Şahin, olayı mutlaka çözeceklerini ve misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp yolcu edeceklerini bildirdi.

Polisin konuyu araştırdığını belirten Şahin, 'Dün herhalde kız yüzünden bir konu olmuş. Onun devamı olarak değerlendirilebilir, ama tabi kesin değil. Şunu söyleyebiliriz, çocuklarımız zaten hepsi güven içerisinde, sabahleyin normal programları doğrultusunda onları yolcu edeceğiz' diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte gelen rehber öğretmen Ejder Yuki ise olay sırasında kendilerinin ve 2 öğrencinin bahçede olduğunu, bir anda molotofkokteyli atıldığını, tutuşan bankı söndürdüklerini söyledi. Yuki, saldırganları bahçedeki ağaçlar nedeniyle göremediklerini ifade etti.


14 yıl önce