|

Skorsky şüphesi

Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının ardından Kaza Soruşturma Kurulu uçuş bilgilerini içeren ARGUS 5000CE cihazını fotoğraflamıştı. Cihazın, ertesi gün askeri Skorsky helikopterin personelinin kaza alanındaki yoğun faaliyetinin ardından kaybolduğu ortaya çıktı

Ankara
00:00 - 10/07/2011 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 10/07/2011 Pazar
Yeni Şafak
Skorsky şüphesi
Skorsky şüphesi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili sis perdesi aralanmaya devam ediyor. Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla çalışmalarına başlayan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin uçuş bilgilerini taşıyan ARGUS 5000CE cihazının ortadan kaybolması olayıyla ilgili çarpıcı bir şüphe dile getiriliyor. Arama faaliyetlerine katılan ve kara saplandığı açıklanan Kara Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterin kaza kırım personelinin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin enkazında faaliyet halinde olduğu vurgulanıyor.

ÖNCE DÜŞTÜ DENİLDİ

Rapora göre 28 Mart 2009'da saat 12.00'de Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin enkazına ulaşıldı bilgisini haber kanalları son dakika olarak geçti. Bundan tam 4 dakika sonra ise Kara Kuvvetleri'ne ait Skorsky Helikopter'in önce düştüğü ve pilotlarının kurtulduğu, kamuoyuna duyuruldu. Bu haber söz konusu helikopterin kara saplandığı, sert iniş yaptığı şeklinde düzeltildi. Görüntülerde de helikopterin kara saplandığı açıkça görülüyor. Aynı gün Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu TC-HEK işaretli helikopter enkazını incelemek üzere Kaza Soruşturma Kurulu da (KSK) bölgeye hava aracıyla gitmiş fakat hava muhalefeti nedeniyle enkaz bölgesine ulaşamamıştı.

İKİ GÜN SONRA CİHAZ YOK

25 Mart 2009 günü saat 15.03'de düşen helikopterin enkazına, Kaza Soruşturma Kurulu (KSK) ancak 29 Mart 2009 günü ulaştı. Enkazı incelemeye gelen 3 kişiden oluşan kurul ekibi, bölgede kurul başkanının sağlık sorunları sebebiyle sadece 35 dakika kaldı. Kurul enkaz bölgesi ve kokpitin fotoğrafını çekti. O gün çekilen fotoğrafta ARGUS 5000CE cihazı yerinde dururken, iki gün sonra çekilen fotoğrafta ise cihazın yerinde olmadığı ortaya çıkmıştı. DDK raporunda 29 Mart 2009'dan 31 Mart 2009 günü öğle saatlerine kadar kaza mahallinde bulunan başta Skorsky Helikopterin kaza kırım heyeti olmak üzere tüm şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma yapılmasını öneriyor. 21 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan DDK raporuna göre görüntülerde şüpheli olarak görülen şahıslar ile ilgili henüz bir işlem yapılmadı. Kurulun raporu Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na da gönderilmişti.



13 yıl önce