|

Şoför tutuklandı

Üsküdar’da durakta bekleyen yolculara çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan özel halk otobüsünün şöförü Selim Karakaya tutuklandı. Karakaya ifadesinde, 'aracın beyninin kilitlendiğini' öne sürerken aracın üreticisi BMC şirketi, araçlarda üç tane beyin bulunduğunu, daha önce bu sebeple bir kaza yaşanmadığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:17 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Halk otobüsü şoförü ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Halk otobüsü şoförü ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Üsküdar’da üç kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin de yaralandığı trafik kazasının ardından gözaltına alınan halk otobüsü şoförü ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Otobüs şoförü mahkemedeki sorgusunda, “Kontrollü bir şekilde frene bastım fakat otobüs bir anda hızlanmaya başladı. Önümdeki otobüse çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım. Tüm uğraşıma rağmen araç durmadı” dedi.

ŞOFÖR KENDİNİ SAVUNDU

Savcılıkta ifadesi alınan şahıs, 9 yıldır özel halk otobüsü şoförü olarak görev yaptığını söyleyerek, “Kazaya karışan ve idaremdeki körüksüz belediye otobüsü 2017 model olup 2018 tarihli trafiğe çıkışlıdır. Bildiğim kadarıyla bu araç da İzmir’den geldiği için yaklaşık 500 kilometre yol yapmıştır. Yani ben olay günü aracı kullandığımda yaklaşık 500 kilometrelik önceki kullanımı vardı. Ben bu araçla servise çıkmadan önce de aracı kullanmıştım. Yolda önceden denemiştim. Kısaca araç sıfır kilometre diyebiliriz” dedi.

ARAÇTA 3 TANE BEYİN VAR

Kazanın hemen ardından gündeme gelen 'aracın beyni kitlendi' iddialarını, araçları üreten BMC şirket yetkilileri yalanladı. Yeni Şafak'ın ulaştığı BMC yetkilisi kazaya karışan otobüsün mühendisler tarafından incelendiğini belirterek, "Teknik anlamda sıkıntı olma ihtimali çok düşük. Araçlarda 3 tane beyin var. Beyin kitlendi savunması da mantıklı bir ihtimal değil. Araçlar yeni nesil ve son sistemle üretildi. Beyin kitlendiği gerekçesiyle daha önce hiç kaza yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

KADIKÖY'DEKİ KAZADA DA AYNI BAHANE

Üsküdar’daki olayın ardından dün de Kadıköy’de özel halk otobüsü kontrolden çıkarak tramvay yolu ile araç yolunu ayıran kaldırım taşlarının üzerine çıktı. Otobüs şoförü İbrahim Erdem, “Direksiyon kilitlendi” diye konuşurken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

#Otobüs
#Trafik Kazası
6 yıl önce