|

Sohbet için geldi fabrikayı da getirdi

Yıldız Holding ile Avrupa'nın bir numaralı sakız ve şekerleme üreticisi Gumlink'in ortaklığı bir sohbet toplantısıyla başladı. İki dev stratejik ortaklık için oturdukları masadan Türkiye'de üretim yapma kararıyla kalktı

Ekonomi Servisi
00:00 - 15/04/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:25 - 15/04/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Sohbet için geldi fabrikayı da getirdi
Sohbet için geldi fabrikayı da getirdi

Türkiye'nin hızlı tüketim alanında öncü grubu Yıldız Holding, Avrupa'nın bir numaralı sakız ve şekerleme üreticisi Gumlink ile ortak şirket kurdu. Continental Confectionery Company, üretimini Türkiye'de yapacak. Yıldız Holding ile Gumlink üst düzey yöneticilerinin sohbet olarak başlayan, stratejik işbirliğine dönüşen görüşmesi ortaklıkta sonuçlandı. İki dev ortak şirket kurup üretim yapmak için anlaştı.

FABRİKAYI TÜRKİYE'YE TAŞIYOR

Şirkete Holding bünyesinde sakız ve şekerleme üretimi yapan Baycan, Horizon ve Etkin şirketleri ile Gumlink'in private label ve markalı sakız alanındaki üretiminin tamamı devredilecek. Gumlink'in, nutrasötik ve tıbbi sakız konuları dışında kalan iş kolları, belirlenen coğrafyada etkin olmak üzere bu ortaklık içerisinde yer alacak. Gumlink'in fabrikası Türkiye'ye taşınacak ve üretim Türkiye'de yapılacak.

SİNERJİ OLUŞTURACAK

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Gumlink Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Holger Bagger-Sorensen, "Şirket her iki ortak ve müşterilerimiz açısından yepyeni sinerji oluşturmamızda yardımcı olacak. Şirket Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde güçlü bir sakız ve şekerleme oyuncusu olacak" dedi. Alaşmanın Türk mercilerce onaylanmasının ardından şirket çalışmalarına başlayacak.


Son teknoloji kullanılacak

Anlaşma, Gumlink'in merkezinin bulunduğu Vejle şehrinde Yıldız Holding CEO'su Atilla Kurama ve Gumlink Yönetim Kurulu Başkanı Holger Bagger-Sorensen tarafından imzalandı. Anlaşma ile kurulan yeni şirket, Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkeleri de hedefleyerek son teknoloji ürünü sakız ve şekerleme üretecek.


15 yıl önce