|

Soner Yalçın gözaltına alındı

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, evindeki aramaların ardından gözaltına alındı.

Ajanslar
00:00 - 14/02/2011 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 14/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Soner Yalçın gözaltına alındı
Soner Yalçın gözaltına alındı

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, evindeki aramaların ardından gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla sabah saatlerinde Soner Yalçın'ın evinde polis tarafından arama başlatılmıştı. Polisin arama çalışmaları gün boyu sürdü. Polisin aramaları sırasında evde bulunan Soner Yalçın, aramalar tamamlandıktan sonra gözaltına alındı. Polisler eşliğinde evinden çıkan Yalçın, gazetecilere el salladı. Yalçın'ın evindeki aramalarda el konulan bazı evraklar da ekip otosuna taşındı. Yalçın daha sonra emniyete götürüldü.


-ÇEVREDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI-

'Ergenekon' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Odatv yöneticisi gazeteci Soner Yalçın gözaltına alındı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı uyarınca Soner Yalçın'ın Levent Sülün Sokak'ta bulunan evinde yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Yalçın hakkında gözaltı işlemi yapıldı.

Polislerin nezaretinde araca bindirilen Yalçın, aramaları izleyen gazetecilere el salladı. Evden çıkarılan bir çuval dolusu belge de Yalçın'ın bindirildiği aracın bagajına konuldu.

Yalçın'ın evden çıkarılması sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.


-İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ-

'Ergenekon' soruşturması kapsamında Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

'Ergenekon' soruşturması kapsamında Odatv'nin merkezinde, yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pelivan, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Organize Suçlar Şubesi ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Odatv'nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pelivan'ın ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve doküman ele geçirildiği bildirildi. Bazı bilgisayarlar da incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğüne getirildi.


13 yıl önce