|

Sorumluları mutlaka cezalandırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç saldırısının Türkiye’nin istikrarını hedef aldığını ve sorumlularının mutlaka ortaya çıkartılarak cezalandırılacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:07 - 22/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suruç'taki terör saldırısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, taziyelerini iletti. Hollande, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye halkına taziyelerini ileterek, terörle mücadele konusunda iş birliğinin önemine değindi.



MÜTTEFİKLERDEN TERÖRE KARŞI DESTEK BEKLİYORUZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan da Suruç'taki terör saldırısının Türkiye'nin istikrarını hedef aldığına dikkati çekerek, saldırıyı gerçekleştiren örgüt veya oluşumun mutlaka ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Türkiye olarak, IŞİD dahil terörün her türüyle mücadele konusunda müttefiklerle iş birliğine öteden beri önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, yabancı teröristlerle mücadele konusunda Fransa'yı desteklemeyi sürdüreceklerini de belirtti. Görüşmede, Avrupa'da terör örgütü DHKP/C ve PKK uzantılarının Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine yönelik kışkırtıcı eylemler yaptıklarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda müttefiklerden destek beklediklerini de hatırlattı.



ŞEHİT BABASINA TAZİYE


Erdoğan ayrıca Adıyaman'da şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın babasını arayarak, başsağlığı diledi. Öte yandan, Almanya Başbakanı Merkel, Rusya Başbakanı Medvedev'in yanı sıra Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, telefonla Başbakan Davutoğlu'na taziyelerini iletti.



Birileri düğmeye basmış olabilir


Saldırının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile birlikte Suruç'a giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş herkesin ortak bir çizgide buluşması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, “Bazı art niyetli çevrelerin bu süreçlerde bir algı yönetimi içerisinde olduğunu da görüyoruz. Saldırı IŞİD tarafından yapılmışsa bunun bir numaralı muhatabı Türkiye'nin bizatihi kendisidir, Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye hükumeti ve Türk halkıdır" dedi. Suruç'ta ve Adıyaman'da eş zamanlı saldırıların gerçekleştirildiğini aktaran Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Birileri eş zamanlı olarak Türkiye'yi karıştırmak için düğmeye basmış olabilir bundan herkesin haberdar olmasını isteriz. Birilerinin bastığı düğmeyle de bu ülkeyi karıştırmayacak güce de iradeye de niyete de sahibiz" dedi.



Kütüphaneyi CHP'li belediyeler yapacak


Saldırı sonrası Suruç'a giden CHP heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Burada gördüğümüz manzara korkunçtu" dedi. Hayatını kaybeden gençlerin hedefinin Kobani'ye kütüphane kurmak olduğunu hatırlatan Ağbaba, “Biz de CHP'li belediyeler olarak gençlerimizin hem yasını tutacağız hem de kütüphaneyi biz kuracağız." diye konuştu.


#Müsellim Ünal
#Erdoğan
#suruç saldırısı
9 yıl önce