|

Sorumluluğa hazırım

MHP lideri Bahçeli’nin “Hanımefendi biraz dinlenecek” diyerek üstünü çizdiği eski milletvekili Meral Akşener, genel başkanlık için düğmeye bastı. Üst kurul delegelerine olağanüstü kurultay için noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulunan Akşener, “Her türlü sorumluluğu almaya hazırız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 08:58 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, dün basın toplantısı düzenleyerek oloğanüstü kurultay çağrısı yaptı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağı yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Akşener, “Bu açıklama sonucunda tek seçeneğimiz; olağanüstü kurultay çağrısı için, hikmet, basiret ve ferasetine güvendiğimiz delegelerimize başvurarak, onların desteğini almaktır. Seçimli olağanüstü kurultay yapabilmek için tüzüğümüzün değiştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle üst kurul delegelerimize olağanüstü toplantı için noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.



HESAPLAŞMA İLANI DEĞİL


Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olağanüstü kurultay talebi, bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliğidir. Geçmişe takılıp, geleceği kaybedemeyiz. Bizler tesadüfen bir araya gelmiş insanlar değiliz. Birçoğumuz gençliklerinin en güzel günlerini, hatta canlarını ülküleri için feda ettiler. Bizim tavrımız parti içi muhalefet olarak değerlendirilemez. Bizler bir tercih değil, bir mecburiyet karşısındayız. Ne kaybedecek vaktimiz ne kıracak kalbimiz ne de dışlayacak ülküdaşımız var. Biz kirli ve gizli senaryoların bozulması için kararlıyız."



ÜLKÜDAŞLARIMA GÜVENİYORUM


MHP'nin içine düştüğü durumun, Türkiye'nin durumundan ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Akşener, “Milliyetçiliği yüreğinde duymayan, politikalarına geçirmeyen hiçbir millet tarih sahnesinde varlığını sürdüremez. Bu millet artık 'her şey bitti' denilen anlarda hiç bir şeyin bitmediğini, 'en son Türk bitti' demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Ben, milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum" dedi.



TEK METİNDE İMZA TOPLAYACAĞIZ


Akşener, “Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üstümüze ve omuzlarımıza yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Şu an itibarıyla çok değerli arkadaşlarımız aday olacaklarını açıklayarak, yola çıktı. MHP'de görev yapan her ülküdaşımızın genel başkan adayı olmaya hakkı vardır. Bu nedenle 'ben adayım' diyen ve bundan sonra aday olacağını söyleyecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Onun dışında tek metin üzerinden imza toplayacağız. Olağanüstü kurultayımız sağlandıktan sonra bu değişikliği yaparsak, seçimli kongreye geçeceğiz. Ondan sonra yan yana gelişleri delegelerimiz sağlayacaktır" açıklaması yaptı. “Olağanüstü kurultayda aday olmazsanız destekleyeceğiniz isimler var mı?" sorusunun ardından toplantıya katılanların “Başbakan Akşener" sloganları üzerine “Cevabı onlar verdi" dedi.



Bahçeli'ye rekabet çağrısı


Gazetecilerin "Genel başkan olmazsanız parti içinde kalır mısınız?" sorusunu Akşener, şöyle cevapladı: “Öncelikle ben arkadaşlarımla beraber bu davayı başaracağımıza inanıyorum. Farzımuhal olmadı, MHP bünyesinde milletvekilliğine veya herhangi bir sandalyeye aday olmayacağım. Bir B planım yok. Ben ve arkadaşlarım, Sayın Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyemeyiz. Biz diyoruz ki, 'Gelin eşit mücadele edelim. Gelin toplayın olağanüstü kurultayı, aday olalım ve görelim delegelerimiz ne diyecek ve sonuçlarına hep beraber katlanalım.' MHP, 7 Haziran'daki oy oranını korusaydı bugün bu toplantıyı yapmıyor olacaktık. Genel Başkan, başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır."






#Meral Akşener
#mhp
#bahçeli
8 yıl önce