|

Sosyal medyayla dolandırdılar

Cep telefonlarına gönderdikleri mesaj ve sosyal medyaya verdikleri ilanlarla sahte banka sitelerine yönlendirdikleri vatandaşların hesaplarını boşaltan bir şebeke çökertildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 26/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Vatandaşları 29 milyon lira dolandıran çete üyesi 13 kişi yakalandı.
Vatandaşları 29 milyon lira dolandıran çete üyesi 13 kişi yakalandı.

İstanbul ve Kocaeli’nde sosyal medya ile tuzağa düşürdükleri vatandaşları 29 milyon lira dolandıran çete üyesi 13 kişi yakalandı. Cep telefonlarına gönderilen mesaj ve sosyal medyaya verilen ilanlar ile sahte banka sitelerine yönlendirilerek dolandırılan vatandaşlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılığın talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler, bankaların güvenlik birimlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlattı.


100 TL MAKSİ PUAN

Titiz çalışma sonucu şüphelilerin, “İnternet bankacılığına giriş yapın 100 TL maksi puan kazanın” mesajıyla vatandaşları tuzağa düşürdüğü belirlendi. İstanbul ve Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramada, 5 tabanca, 40 cep telefonu, 110 sim kart 50 bankamatik kartı ve 4 POS cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin, 2 bin liraya kadar olan paraları bankamatikten çektikleri tespit edildi.

29 MİLYONLUK VURGUN

Zanlıların, daha fazla miktardaki paraları ise anlaştıkları kuyumcularla kredi kartı üzerinden komisyon vermek suretiyle çektikleri belirlendi. Şüphelilerin, vatandaşları bankamatiklerden yaklaşık 4 milyon lira çekerek, kuyumcular vasıtasıyla da kredi kartlarından 25 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

#Banka
#Sosyal Medya
#Dolandırıcılık
6 yıl önce