|

Suikastın arkasında Paralel ve Doğan Grubu var

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, kendisine düzenlenen silahlı saldırının arkasında Paralel Yapı ve Doğan Medya ittifakının bulunduğunu söyledi. Sancak "kumar borcu" iddialarını da suikastı basitleştirmeye dönük çabalar olarak niteledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:43 - 17/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak 20 Ağustos'ta uğradığı silahlı saldırıyla ilgili A Haber televizyonuna açıklamalarda bulundu. Gözaltında olan saldırganları önceki gün teşhise gittiğini söyleyen Sancak, iki kişiyi teşhis ettiğini söyledi. Sancak, Paralel medya ve Doğan Medya'nın daha ilk saatlerde ittifak içinde olayın adi bir saldırı olduğunu yaymaya çalıştığını vurguladı.



ZIRHLI ARAÇ YALANI


Sancak şöyle devam etti: “Doğan Medya'nın verdiği haber şöyle 'Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın zırhlı aracına silahlı saldırı.' Paralel medyada ise “Star yöneticisi Sancak'ın zırhlı aracına silahlı saldırı'. Bakın ikisi de aynı ifadeleri kullanıyor: 'Zırhlı araç'. Halbuki düşmanımız olmadığı için zırhlı araç alma gereği de duymadık. 13 mermi zaten cama isabet etmiş. Allah'tan ilk önce biz arabadan inmişiz. İnmemiş olsak zaten içeriyi giren 4 tane mermi, birisi isabet edecek.”



FAZLA UĞRAŞIYORSUN


Olay olmadan önce de Ethem Sancak'ın birçok tehdit aldığını belirten Murat Sancak, gelen mektuplarda “Sen paralelcilerle yani cemaatle çok uğraşıyorsun sana evlat acısı yaşatacağız.” yazdıklarını söyledi. Sancak, bu mektuptan bir gün sonra Zaman Gazetesi'nin “Ethem Sancak'ın oğluna silahlı saldırı” manşeti attığına dikkat çekti.



BASİTLEŞTİRME ÇABASI


Olayın kumar borcu sebebiyle yapıldığı iddiasını da yalanlayan Murat Sancak, para tahsil etmek için kimsenin suikast silahlarıyla direkt öldürmeye teşebbüs etmeyeceğini söyledi. Sancak ayrıca kendi konumundaki birisinin kendini rezil etmek yerine sözde borcu ödeme yoluna gideceğini de ekledi. Murat Sancak kumar borcu iddiasının olayı basitleştirmeye dönük olduğunu anlattı.



Canlarını çok yaktığımız için


Sancak saldırının sorumluları hakkında ise şu ifadeleri kullandı: “Bu işi kim yaptırdı? Kimden geldi bu? Bakın iddia ediyorum. Bütün şeylere baktığım zaman bunu arkasında Paralel Yapı ve Doğan Medya ittifakı var. Bakın net. Atılan manşetler, yapılan haberler. Suikastin arkasında Paralel Yapı ve Doğan Medya var. Çünkü Star Medya olarak, Türk Medya olarak en çok canlarını yakan medya kuruluşlarından birisiyiz.”



1 zanlı tutuklandı

Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden T.Ü. mahkemece "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.


#Doğan Medya
#Paralel yapı
#Murat Sancak
#Paralel medya
9 yıl önce