|

Sultanahmet saldırısında acı tesadüf

Dün akşam saatlerinde Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu polis Kenan Kumaş şehit oldu. DHKP-C saldırıyı üstlenerek canlı bombanın kimliğinin Elif Sultan Kalsen olduğunu açıkladı. Şehit Kenan Kumaş'ın, iki ay önce doğan kızına "Elif" ismini verdiğinin ortaya çıkmasıyla acı tesadüf gözler önüne serildi.

10:38 - 7/01/2015 mercredi
Güncelleme: 13:11 - 7/01/2015 mercredi
DHA

Dolmabahçe’de saldırının ardından İstanbul Emniyeti, benzer eylemler için teyakkuza geçmişti. Dün saat 17.00 sıralarında Sultanahmet çevresinde canlı bomba söylentileri üzerine bölgede önlemler arttırılırken canlı bomba olduğundan şüphelenilen bir kadın aranıyordu. Saat 17.20’de Yerebatan Caddesi’ndeki Turizm Şube Müdürlüğü’ne bir kadın geldi. Kadın, İngilizce, cüzdanını kaybettiğini söyleyerek içeri girmek istedi. İçeri doğru yürürken şüphelenen polisin müdahale etmesi üzerine binanın girişinde üzerindeki bombayı patlattı.


ŞEHİT FİZİK ÖĞRETMENİYDİ

Patlamanın etkisiyle kadın terörist Elif Sultan Kalsen olay yerinde öldü, 31 yaşındaki polis Kenan Kumaş ağır, polis Taner Şenel de hafif yaralandı. Haseki Hastahanesi’ne götürülen yaralı polislerden Kenan Kumaş şehit oldu.


BOMBACI HAMİLEYMİŞ

Terörle Mücadele ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, biri kadının üzerinde diğeri çantasında buldukları iki bombayı kontrollü patlattı. Polis, yapılan inceleme sonrasında canlı bombanın hamile olduğunu bildirdi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, olay yerinde incelemelerde bulundu.


EŞİ HASTANEYE KOŞTU

Olayı duyan şehit polis memuru Kenan Kumaş'ın eşi Gülcan Kumaş, 2 aylık bebekleri Elif Yaren ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Gülcan Kumaş'ın hastaneden ayrılırken güçlükle ayakta durduğu ve koluna kadın polislerin girdiği dikkat çekti. Kumaş'ın, araca bindikten sonra ise 2 aylık bebeğini kucağına alarak sarıldığı ve gözyaşı döktüğü görüldü.


Başbakan Davutoğlu: Kendilerini feda etme pahasına engellediler


CENAZE ADLİ TIP'A KALDIRILDI

Kenan Kumaş'ın cenazesi ise saat 20.40 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak, cenaze aracıyla Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.


CENAZE TRABZON'A GÖTÜRÜLECEK

Şehit polis memuru Kenan Kumaş için saat 12.00'de Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek. Şehit polisin cenazesi, törenin ardından, memleketi Trabzon'un Tonya ilçesine götürülerek toprağa verilecek.

#sultanahmet bomba
#sultanahmet saldırı
#elif sultan kalsen
#kenan kumaş
il y a 9 ans