|

Şüpheli araç alarmı

Kanlı terör saldırılarının ardından yurt genelinde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki açık otoparkta şüpheli araç için alarm verildi. Kocaeli’de de kaza yapan çalıntı otobüs paniğe neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:11 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'yi hedef alan kanlı terör saldırılarının ardından başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelinde şüpheli ve çalıntı araç alarmı verildi. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin önünde bulunan açık otoparktaki siyah bir otomobil, polisi alarma geçirdi. Vatandaşları bölgeden uzaklaştıran polis, olay yerine itfaiye ve sağlık ekiperini de çağırdı. Güvenlik önlemi alındıktan sonra bomba uzmanı K-9 köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Yapılan incelemede, otomobilin geçen yıl Van'da gasp edildiği, daha sonra bulunmasına rağmen arama kaydının sistemden düşülmediği belirlendi.



Bu arada, Kocaeli Üniversitesi girişinde kaza yaptıktan sondra terk edilmiş halde bulunan çalıntı otobüs de paniğe yol açtı. Önceki gece Kocaeli Otobüs Terminali'ne sürücüsü Ferdi Ö. tarafından park edilen 41 P 0495 plakalı servis otobüsü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Yanlışlıkla Umuttepe'de yer alan Kocaeli Üniversitesi yoluna giren hırsızlar, dar yolda geri manevra yaparak isterken kaza yapınca aracı bırakarak kaçtı. Kapısı açık otobüs vatandaşları paniğe sevk etti. Olay yerine çağrılan polis ekipleri, tüm yolları kapattıktan sonra otobüsü didik didik aradı. Araçta herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı



Öte yandan, Bolu'da polis, şüphe üzerine 33 DOV 45 plakalı otomobili takibe aldı. Kısa bir kovalamacanın ardından araçtaki 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheli otomobil çekici yardımıyla incelenmek üzere otoparka çekildi.


#Şüpheli araç alarmı
#İstanbul Atatürk Havalimanı
#terör
8 yıl önce