|

Suriye uyruklu kaçak yakalandı

Genelkurmay Başkanlığınca, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 kişinin tespit edildiği belirtilerek, Suriye uyruklu 1 kişinin yanında 6 bin 300 gram esrar ile yakalandığı, diğer 2 kişinin ise Suriye istikametine kaçtığı bildirildi.

Yeni Şafak
14:48 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 4/04/2015 Cumartesi
AA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.



Bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin, Şırnak'ın Cizre ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu, savcılık tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldığı bildirildi.



Türkiye-Suriye hududunda da 2'inci Hudut Alayı (Hatay) Bükülmez Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 kişinin tespit edildiği bildirildi.



Tespit edilen bu durum üzerine hudut unsurlarınca yapılan müdahale sonucunda, Suriye uyruklu 1 kişinin yanında bulunan 6 bin 300 gram esrar ile yakalandığı, diğer 2 kişinin geldikleri Suriye istikametinde kaçarak gözden uzaklaştığı belirtildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldığı ifade edildi.



Öte yandan, 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşunun icra edildiği belirtildi.



Rusya'ya ait 1r adet IL-20 uçağının, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında, Ukrayna tarafından gelerek, batı-doğu istikametinde, Türk hava sahasına paralel olarak, Türkiye'nin kıyılarına ortalama 16 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptığı ifade edildi.



Bu durum üzerine, Bandırma'dan kalkan 2 adet F-16 uçağının 17.50-20.33 saatleri arasında, Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı izlediği ve saat 18.45'te İstanbul açıklarında teşhis önlemesini yaptığı kaydedildi.



Merzifon'dan kalkan 2 adet F-16 uçağın da 19.44-21.47 saatleri arasında, Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı izlediği ve saat 20.03'te Sinop açıklarında teşhis önlemesini yaptığı bildirildi.

#TSK'nın günlük faaliyetleri
#Genelkurmay Başkanlığı
#suriyeli
#kaçak
#suriye sınırı
9 yıl önce