|

Tantan: Sıkıntı yok

Tahran'da bulunan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ANAP lideri Mesut Yılmaz ile aralarında bir sorun olup olmadığı yönündeki soruya, "Hiç böyle bir söylemimiz olmadı" karşılığını verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/05/2001 Çarşamba
Güncelleme: 14:52 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İçişleri BakanıSadettin Tantan, ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la aralarında hiçbir problemleri olmadığını söyledi. Tantan, resmi bir ziyaret için geldiği Tahran'da gazetecilerin Beyaz Enerji operasyonu ve oluşturduğu tartışmalarla ilgili sorularını da yanıtladı. Bakan Tantan, bir gazetecinin, "Son zamanlarda sıkıntılı bir dönem geçirdiğiniz belirtiliyor. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki bir sorusu üzerine, "Hiçbir sıkıntımız yok" diye cevap verdi. Tantan, "İstifa edeceğiniz gündeme gelmişti. Doğru mu?" sorusuna da, "Hiç böyle bir söylemimiz olmadı" dedi. Sadettin Tantan, "Genel Başkan'la bir probleminiz var mı?" sorusunu, "Hiç öyle bir şeyimiz olmadı. Hiçbir zaman da öyle bir şey sergilemedik yani" diye yanıtladı. "Bazı köşe yazarları Yılmaz'a atfen bir şeyler yazıyorlar" denilmesi üzerine de Tantan, şu karşılığı verdi: "İnsanlar bir şeyler yazmak isteyebilir, bizim ona mani olabilme şansımız yoktur."

Operasyonlar kendisi konuşuyor
Tantan, "Biliyorsunuz, bizim bütün çalışmalarımıza kamuoyunun yoğun bir desteği vardır. Hiçbir operasyondan sonra, dikkat ederseniz, hiçbir zaman konuşmadık, çünkü operasyonların kendileri konuşuyor. Operasyonların her birisi ders niteliğinde olduğu için, bizim konuşmamız da yakışık almaz" dedi. Tantan, "Yılmaz'ın mafya için çıkarılan kanunun Beyaz Enerji operasyonunda kullanıldığı şeklindeki iddiası doğru mu?" diye sorulması üzerine, "Eğer uygulamadan kaynaklanan yanlışlıklar, varsa, hukuk sistemi içinde bunu sorgulayacak sistem de vardır" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce