|

Tarhan Towers'ta 'yüzlerce eksik'

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Tarhan Towers hakkındaki raporu ortaya çıktı. Sivil Havacılık, şirkette yapılan denetimlerde 1307 eksiklik tespit edildiğini rapor etmiş.

Haber Merkezi
00:00 - 23/02/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 23/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Tarhan Towers'ta 'yüzlerce eksik'
Tarhan Towers'ta 'yüzlerce eksik'

Tarhan Towers (TT) Havayolları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında gerginliğe yol açan şirket ruhsatının askıya alınmasına gerekçe olan raporun içeriği netleşti.

Tarhan Towers'ın işletme ruhsatını 13 Aralık 2007'de üç ay süreyle askıya alan SGHM'nin raporu, Tarhan Towers Havayolları'nın sahibi Ali Tarhan'ın rüşvet iddialarını gündeme getirmesi üzerine basına sızdı. Ali Tarhan, “Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru uçuş ruhsatı için 800 bin dolarlık rüşvet istedi. Vermedim diye 2 yıldır ruhsat alamadım” iddiasında bulunmuştu. Arıduru ise, iddiaları yalanlamış, konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün şirkete yönelik hazırladığı raporda “ağır hasarlı motorla 10 uçuş yapıldığı, eğitimsiz pilotların uçuş yaptığı, kabin ve kokpit ekibinin olması gerekenden daha fazla uçtuğu, uçuş kayıtların tutulmadığı' gibi 255 bulguya yer verildi.


KALP HASTASI PİLOTLAR

Tarhan Towers'ta yapılan denetimlerden elde edilen bulguların yer aldığı rapor, airporthaber.com internet sitesinde yayınlandı. Raporda şirkete yöneltilen eleştiriler sıralanıyor. Rapordaki ilginç verilerden biri; kalp ve böbrek hastası olan, bu hastalıklar nedeniyle amaliyat olan ve 60 yaş üstü iki pilotun aynı anda uçmaması gerekirken, 183 uçuşta bu kurala uyulmadığı iddiası.


255 bulgu ve para cezası

Bugüne kadar şirkete SHGM'nin 57 bin 229 YTL para cezası verdiği belirtilen raporda, TT Havayolları'nın ruhsatısının 3 ay süreyle askıya alınması kararının gerekçesi olarak İşletme personelin sık sık değişmesi, standartlarda bir organizasyon yapısı oluşturamaması, kokpit ekibi eğitimlerinde zafiyetlerin yaşanması gibi gerekçeler de gösterildi.”





16 yıl önce