|

Tarih yazmaya devam ediyoruz

Çanakkale şehitlerinin torunları, dedelerinin 103 yıl önce canla başla savaştığı toprakları ziyaret etti. Hem Çanakkale hem Afrin zaferinin sevincini paylaşan vatandaşlar hep bir ağızdan “Türk milleti, 103 yıldır tarih yazmaya devam ediyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 00:11 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Son Çanakkale , Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz
Son Çanakkale , Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz

Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerin torunları, dedelerinin 103 yıl savaştığı toprakları ziyaret etti. Osmanlı dönemi şehidi Himmet Kosica’nın torunu Kosova Milletvekili Adnan Redzeplan, dedelerinin binlerce kilometre öteden, vatan, millet ve bayrak aşkıyla savaşmaya kendi imkanlarıyla gittiklerini düşünmenin ‘gurur verici’ olduğunu söyledi. Redzeplan, "Çanakkale Zaferi’nin mutluluğunu şimdi yüz üç yıl sonra, Afrin’de yaşamaya devam ediyoruz" dedi.


AFRİN ZAFERİ

Tunceli'de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol'un annesi Ayşe Erol da Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Oğlunu vatan için bir yıl önce toprağa verdiğini söyleyen Erol, şunları söyledi: "Çok şükür Afrin teröristlerden temizlendi. Evlatlarım şehidimin intikamını aldılar. Allah onlardan razı olsun."

  • Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü kutlamalarına katılan 'Son Çanakkale , Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, "Babam Balkan, Çanakkale ve İstiklal savaşlarında cephede savaştı. Ben de 15 Temmuz gecesi meydanlardaydım ama şehitlik makamına ulaşamadım. Afrin’e gidip şehit olmak isterdim. Biz yenilmez denilen orduları alt etmiş bir milletiz" dedi.
#Çanakkale
#18 Mart
#Ziyaret
6 yıl önce