|

Tarihe geçmeyi severiz

Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Fatih Terim, “Buraya elimizi taşın altına sokmaya geldik. Telaşlanmamalıyız ama acele etmeliyiz. Bu bir meydan okumaysa, evet meydan okumadır” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:19 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Terim, dün düzenlenen basın toplantısında kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı.
Terim, dün düzenlenen basın toplantısında kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı.

Galatasaray'da 4. kez göreve getirilen teknik direktör Fatih Terim, dün düzenlenen basın toplantısında kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı. Deneyimli teknik adam, imza töreni sırasında önemli açıklamalar yaptı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e kendisini Galatasaray çatısı altında sarı-kırmızılılarla buluşturduğu için teşekkür eden Terim, “Başkan Dursun Özbek beni aradığında iki şey konuştuk. Biri süre, biri para... Süre önce 20 Ocak'a kadar geçerli. Başkan yeniden seçilir yada seçilmez, bir daha ücret ve yeniden masaya oturmak için böyle bir konuşma geçti aramızda. Sayın başkanımıza ve değerli yöneticilerimize ayrıca tüm Galatasaray çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu çatının altında Galatasaray ile beni buluşturdukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Benim hayatım burada geçti, zaman zaman isteseniz de istemeseniz de ayrılıklar oluyor. Ayrılıkların yanı sıra bağlılıklar daha fazla ağır basıyor. Durumu iyi okuduğunuzda, elimi taşın altına sokmam için bu çatı altındayım. Başkana teşekkür ederim. Telaşlanmamalıyız ama acele etmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. İlkleri yapmış bu camianın yeni ilkler yapmaya ihtiyacı var. Daha önceki başarılardan daha fazlasını yapma adına buradayız. Galatasaray bir tutkudur” dedi.

BENİM DE HAYALLERİM VAR

Terim, sarı-kırmızılı takıma gelmekle kariyerini riske atıp atmadığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Galatasaray bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Üyesi olmaktan her zaman gurur duydum. Şimdi kaldığımız yerden devam etme zamanıdır. Kariyerimi kaybetme korkum yok çünkü bu kariyeri Galatasaray'da yaptım. Kaybedeceksem de burada kaybederim. Bu bir meydan okuma. Galatasaray benim için takımdan çok öte bir duygu. Galatasaray benden görev istediği zaman hiç bir zaman kaçmadım, kaçamam” dedi. Kendisinden önce görevde bulunan Igor Tudor'a da teşekkür eden deneyimli çalıştırıcı, “İyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum ama bazı mevkiler için çalışma yapacağız.Acil bir şekilde rapor hazırlayacağım. Bir-iki takviyeyle bu takım, çok farklı noktalara gidecek bir takım. Hedefimiz yeni ilkleri gerçekleştirmek. Benim de kendime göre bir hayalim var, rüyalarım var. Eksik olan şeyi deneyeyim diyorum. Biz olmayanları önceden gerçekleştirdik. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu. Ligdeki durumlarını da değerlendiren Terim, “Şenol Güneş'i çok tebrik ediyorum. 2 senedir ligde ve Avrupa'da çok güzel işler yapıyorlar. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir şampiyonluğun adayları. Trabzonspor da çıkışta. Esas dikkat ettiğim Anadolu kulüpleri de çok güzel işler yapmaya başladılar” dedi. Terim, yardımcılarının Antalya kampına kadar netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

SOL BEKTE AÇIĞIMIZ VAR

Takımın durumu hakkında görüşlerini belirten Terim, “19-20 kişiyiz, eksiğimiz var. Sol bekimiz yok. Sol ayaklı bir sol beke sahip değiliz. Kadromuzdan birini sol beke koyacağız. Sol ayaklı olmayan bir futbolcuyu hiç sola koymadım ama ilk defa sanırım bunu yaşayacağız. Ayın 20-21'ine kadar teknik, psikolojik, fizik olarak ayrıca oyun olarak çalışacağız. Bunların hepsini kısa sürede bir araya getiririz. Yeter ki bu pazarı kazasız geçirelim. Bucaspor maçına kadar bazı arkadaşları erken tatile yollayabiliriz. Bazı arkadaşların mental yorgunlukları var gibi görünüyor” dedi. Yapacakları en büyük transferin oyuncuların performansını arttırmak olduğunu vurgulayan Terim, “Başkanımızla şeffaf bir şekilde ilerleyeceğiz. Acil şekilde bir rapor hazırlayacağız. Yapabileceklerimizi yönetimle paylaşacağız. Öncelikle mevcut futbolcularımızın performansını yukarı çekmeliyiz. En büyük transfer bu olacak. Bu oyuncuların kapasitesi bu değil. Hakan Balta mesela olsaydı, sol bek oynayacaktı. Genç Takıma gönderildiği için yazamıyoruz. Ayrıca De Jong'u da antrenmana çıkması için çağırdım” ifadelerini kullandı.

  • TFF tazminattan kurtuldu
  • Türkiye Futbol Federasyonu, sözleşmesi devam etmesine rağmen 26 Temmuz 2017'de görevine son verdiği Fatih Terim'in, Galatsaaray ile anlaşmasından dolayı yaklaşık 1 yıllık tazminat bedelinden kurtulmuş oldu. 15 Kasım 2018'e kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşmesi bulunan Fatih Terim, Temmuz ayında Alaçatı'da karıştığı bir kavga nedeniyle görevden alınmıştı. Terim, sözleşme bitiş tarihine kadar başka bir takımda görev almazsa TFF tarafından kendisine tazminat ödenecekti. Toplamda yaklaşık 4.5 milyon Euro'yu bulan bu rakam Türkiye'nin gündemine oturmuş, uzun süre tartışmalara konu olmuştu. 15 Kasım 2018'e kadar Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşmesi bulunan Fatih Terim, bu tarihe kadar herhangi bir takımda teknik direktör ya da sportif direktör olarak görev almazsa TFF tarafından her ay 291 bin Euro tazminat alacak ve Terim'in 15 ay sonunda alacağı para toplam 4 milyon 365 bin Euro'yu bulacaktı. Terim'in herhangi bir kulüpte göreve başlaması halinde ise, o tarihten itibaren bu tazminatlar tamamen ortadan kalkacaktı.
TFF TAZMİNATA KARŞIYDI

TFF yönetimindeki bazı isimlerin, tazminat söylemlerinin ardından Terim'e hiçbir ödeme yapılmaması konusunun TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ilettiği konuşulurken, Terim, "Her Türk vatandaşının sahip olduğu hak gibi yargıya başvurdum, sonuçlarını bekleyeceğiz" açıklamasını yapmıştı. Fatih Terim, Galatasaray'a imza atmasının ardından, hukuki olarak 5 aylık (1.5 milyon Euro) alacağını talep edebilecek. Türkiye Futbol Federasyonu da bu sayede Kasım 2018'e kadar ödeme ihtimali olan 3 milyon Euro'dan kurtulmuş olacak. Deneyimli teknik adamın, bu süreçte federasyona açtığı davayı geri çekebileceği ve 5 aylık alacağından da feragat edebileceği iddia edildi. Yeni Şafak'a konuşan Spor Hukukçusu Emin Özkurt ise, Terim'in karıştığı kavga nedeniyle tazminat hükmünün ortadan kalkabileceğini, TFF'nin kamu yararı gözeterek bu parayı ödememeye hakkı olduğunu belirtmişti.

ŞAMPİYONLUK İÇİN TEK ADAY FATİH TERİM'Dİ

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Terim'in imza töreninde yaptığı açıklamada, “Galatasaray'ı bu form düşüklüğünden şampiyonluğa taşıyacak tek aday Fatih Terim'di. Kendisine telefon açıp, göreve çağırdığımda 'Derhal' dedi. 'Galatasaray'ın mali durumu belli... 1905 lira ücret versek olur mu?' diye sordum. Sevinçle karşıladı. Hocanın Galatasaray'a hizmet edeceği çok dönem olacak. Başarılar diliyorve 'Galatasaray'a hoş geldin hocam' diyorum” dedi.

Bu sezon 1905 TL aylık maaş alacak

Galatasaray Kulübü, teknik direktörlük için Fatih Terim ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Borsaya gönderilen ilk açıklamada, Terim'e önce yarım sezon için 1 milyon Euro verileceği açıklandı, ancak 2. açıklama yapılarak bu rakam 1905 TL olarak düzeltildi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde; "Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim ile 1.5 futbol sezonu için (2017-18 futbol sezonu 2. yarısı ve 2018-19 futbol sezonu) anlaşmaya varılmıştır. Buna göre kendisine 2017-18 futbol sezonu 2. yarısı için aylık 1905 TL üzerinden anlaşmaya varılmış olup, 2018-2019 futbol sezonu için ise 3 milyon Euro ücret ödenecektir. Ayrıca Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu durumunda kendisine her bir sezon için 500 bin Euro başarı primi ödenecektir."

  • Arda: G.Saray'ın hocası her zaman Fatih Terim'dir
  • Galatasaray'da Fatih Terim döneminin başlamasının ardından Arda Turan'ın tepkisi de merak edilmeye başlandı. Terim ile yaşadığı sorunlardan dolayı Galatasaray yolu kapanan Arda Turan, Galatasaray altyapısından yakın arkadaşı Sedat Yeşilkaya ile sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki düşüncelerini paylaştı. “Galatasaray'ın hocası her zaman Fatih Terim'dir” diyen Arda Turan hakkında sosyal medya üzerinden bir tweet paylaşan Yeşilkaya, “Sizler hala Arda Turan ile ugraşsanız da kaptan 3-4 gün önce Galatasaray'ın hocası her zaman Fatih Terim'dir ve şimdi tekrar gelmelidir dedi. Arda Turan bir değerdir ve ülkemizin yetiştirdigi en kariyerli, en başarılı oyuncudur. Saygı” dedi.

#Galatasaray
#Fatih Terim
6 yıl önce