|

Tasfiye şifresi blok liste

CHP’nin hafta sonu yapılacak 36. Olağan Kurultayı için kulis faaliyetleri yoğunlaştı. Kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi ikinci gününde ise parti organları seçimi için yaklaşık 1270 delege sandık başına gidecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 02:44 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
yaklaşık 1270 delege sandık başına gidecek.
yaklaşık 1270 delege sandık başına gidecek.

Daha önce aday adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeniden aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışacak. 3 ismin aday olabilmesi için tüzüğe göre en az 125 delegenin imzasını alması gerekiyor. Şu ana kadar bir tek Muharrem İnce yeterli imzayı topladığını iddia etti.

Partide 500’den fazla adayın çıkması beklenen 60 üyeli Parti Meclisi (PM) için “blok liste mi, çarşaf liste mi?” olsun tartışması yaşanıyor. Tabanda genel beklenti çarşaf liste ama parti yönetimi hem muhalefeti tasfiye etmek hem de listesinin delinmesinin önüne geçmek için kurultaya blok liste ile gitmeyi planlıyor. Kılıçdaroğlu’nun PM’ye taşıması muhtemel isimleri seçtirebilmek için halen kurmayları aracılığı ile blok liste için imza topladığı, gerekli imzaya ulaşılması halinde de PM seçimlerinin blok liste ile yapılacağı belirtiliyor. Ocak 2016’daki kurultayda, 23 isim listeyi delerek PM’ye girmişti.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce