|

Tekelciler Raymond James ile ihalede

Tekel'in sigara bölümünün özelleştirilmesi için firmaların ortaklık çalışmaları sürüyor. Şubat ayında yapılacak ihale için şartname alan SÜPAŞ'ın, Amerikalı Raymond James ile anlaştığı açıklandı

Aydın Demir
00:00 - 27/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 27/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Tekelciler Raymond James ile ihalede
Tekelciler Raymond James ile ihalede

Şubat ayı ortalarında özelleştirme işleminin tamamlanması beklenen Tekel'in sigara bölümü için taliplilerin ortaklık çalışmaları devam ediyor. Tekel'e resmen talip olarak şartname alan sigara dağıtıcıları ve bayilerinin iştiraki olarak kurulan Sigara Üretim ve Pazarlama A.Ş. (SÜPAŞ), Tekel'in sigara bölümü ihalesi için Raymond James ile anlaştı. SÜPAŞ'tan yapılan açıklamada, yapılan mutabakata göre, Raymond James Türkiye'nin, Tekel ihale sürecinde şirkete kredi sağlayacağı, uluslararası kredi kuruluşlarıyla ve yatırımcılarla görüşme konusunda da tam yetkili olacağı bildirildi.

MUTABAKAT SAĞLANDI

SÜPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sarı, Raymond James ile varılan mutabakatın Tekel'in sigara ihalesine hazırlık aşamalarının en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek, "Dünyanın en önemli finans ve yatırım kuruluşlarından birinin SÜPAŞ'ı tercih etmesi bizim için çok önemlidir. Raymond James Türkiye, ihale sürecinde bize hem kredi sağlayacak, hem de bizim adımıza ulusal ve uluslararası yatırımcılarla görüşmeye yetkili olacaktır. Bu sözleşme,uluslararası piyasaların Türkiye'ye, Türk yatırımcısına güveninin tam olduğunun en önemli göstergelerinden biridir" diye konuştu.

SÜPAŞ, Tekel sigara bölümü özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere 2004 yılının Eylül ayında Tekel Toptan Satıcıları Derneğinin 21 üyesi tarafından kuruldu. Ortak sayısı 300 civarında olan, 81 il ve 815 ilçe ile beldede araçla dağıtım ağı bulunan SÜPAŞ ortakları, 3 bin 500 personel istihdam ediyor. SÜPAŞ ortakları, Türkiye genelinde 140 bin perakende satış noktasına Tekel ürünlerinin dağıtımını yapıyor.



2005 yılının pazar lideri

1999 yılında Türkiye'deki ilk Amerikan ortaklı aracı kurum olarak kurulan Raymond James Türkiye, kısa sürede Türkiye'nin önde gelen aracı kuruluşları arasında yerini aldı. 2003'te yabancı yatırımcıların faaliyetlerinin azalmasıyla pazar payında gerileme olmasına rağmen, 2005 yılbaşında pazar payında lider aracı kuruluşlar arasında yer aldı. RJT hisse senedi aracılık, araştırma, yatırım bankacılığı, Hazine (SGMK) işlemleri fon ve portföy yönetimi konularında hizmetler sunuyor.





16 yıl önce