|

Tekstilde AR-GE ile 'yeşil devrim'

00:00 - 21/11/2011 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 21/11/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Tekstilde AR-GE ile 'yeşil devrim'
Tekstilde AR-GE ile 'yeşil devrim'

Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Denim'in, Sultanahmet'teki Binbirdirek Sarnıcı'nda düzenlediği 'Green Event', Türkiye'de tekstil alanında bu konseptte gerçekleştirilen 'ilk' etkinlik oldu. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, etkinlikte yaptığı konuşmada, denim sektöründe ekolojik üretimin büyük önem taşıdığını belirterek, doğaya saygılı ürünler üreten sistemler geliştirmenin önemli bir bilgi birikimi gerektirdiğini, bu bilgi birikimi için de AR-GE merkezlerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

ÇEVRECİ ÜRETİM PEŞİNDEYİZ

Çalık, Türk tekstil sektöründeki 7 AR-GE merkezinden birinin Çalık Denim bünyesinde yer aldığını ve merkezin, ekolojik üretim teknikleri ile kumaş sektörüne yenilikler getirdiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bizde bir söz vardır; 'büyük bir derenin yanında su ihtiyacını giderirken bile suyu tasarruflu kullan' denir. Biz de bu vizyon doğrultusunda, AR-GE çalışmalarımız sonucu geri dönüşümlü ve organik üretim teknikleri ile nar kabuğu kullanılarak yapılan narboyar tekniği başta olmak üzere birçok doğal üretim sistemi geliştirdik. Tıpkı çevreci üretimimiz gibi düzenlediğimiz bu etkinliği de çevreye karşı daha duyarlı hareket ederek organize ettik.'


“DENİM İS THE ONLY SAVİOUR” TEK KURTARICI DENİM

'Denim is the only saviour (tek kurtarıcı denim)' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 2011 yılında dünyanın tüm kaynaklarının tükendiği ve dünyanın bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğu teorisi anlatılırken, bu kurtarıcının ise denim olduğu belirtildi. Etkinlikte, bir defile de düzenlendi. Verilen bilgiye göre, Ahmet Çalık tarafından Malatya'da 1987 yılında 111 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan, özellikle denim kumaş, gabardin ve iplik üreten Çalık Denim'in 2011 yılı 9 aylık cirosu 154 milyon dolar olarak gerçekleşti.


12 yıl önce