|

Terhisine 74 gün kala şehit oldu

İstanbul'da asteğmen olarak askerlik görevini yapan Zafer Oluk terhisine 74 gün kala şehit oldu.

Aa
00:00 - 8/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 8/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Terhisine 74 gün kala şehit oldu
Terhisine 74 gün kala şehit oldu

Fen lisesini bitirdiktensonra Türkiye 85'ncisi olarak kazandığı ODTÜ Elektrik-ElektronikMühendisliği Bölümü'nden mezun olan Zafer Oluk, asteğmen olarak askerlik görevini yaptığı İstanbul'da terhisine 74 gün kala elektrik çarpması sonucu şehit oldu.


İstanbul'da 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken terhisine 74 gün kala şehit olan Asteğmen Zafer Oluk (31), sahip olduğu başarılı geçmişle göz dolduruyor. Zafer Oluk'un babası Ahmet Oluk, yaptığı açıklamada, oğlunun Gaziantep Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra Türkiye 85'incisi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazandığını anlattı. Baba Oluk, oğlunun okulunubitirdikten sonra Aselsan'da yazılım mühendisi olarak bir süreçalıştığını belirtti. Ahmet Oluk, oğlunun ölümüne inanamadığını belirterek, şöyle devam etti:


"Onun için her şeyi yapmaya hazırdım. Aldığım memur maaşıyla sıkıntıya girmeden eğitimini tamamlamasını sağladım. Tek isteğim vatana hayırlı bir evlat yetiştirmekti. İstediğim gibi de olmuştu. Ne yazık ki trafobakımında şehit oldu. Uzman olduğu konu yazılım ve elektroniksistemlerdi. Böyle bir değer bir anda gitti."Ahmet Oluk, oğluyla her hafta telefonda görüştüğünü, son görüşmesinde kendisinin elektrik tesisatının bakımından sorumlu olduğunu öğrendiğini belirtti. Zafer Oluk'un arkadaşları da şehit asteğmenin başarılı bir iş yaşamıolduğunu, sessiz bir kişiliğe sahip olmasına karşın, özünde eğlencelibir yapıya sahip olduğunu anlattılar.



Ahmet Oluk, oğlunun ODTÜ Gıda Mühendisliğini üçüncü olarak bitirdikten sonra Norveç'te çalışmaya başlayan Güldem Oluk ile bu yıl 26 Ocakda resmi nikah yaptığını belirtti. Baba Oluk, resmi nikahı kıydıktan sonra Güldem'in tekrar Norveç'edöndüğünü, kendilerinin ise dünürleriyle birlikte düğün hazırlıkları yapmaya başladıklarını anlattı.Düğün için Adana Orduevi'nde rezervasyon yaptırdıklarını anlatan Oluk,"Askerden geldikten sonra düğün yapıp, sonra da balayına çıkmayıistiyorlardı. Balayını Norveç'te geçireceklerdi. Hatta Norveç'ten vize için bu olaydan 2 gün önce onay gelmişti. Düğün için de her şeyi hazırlamıştık. 9 Ağustos tarihinde Adana'da düğünlerini yapacaktık.Gelinlik ve damatlıkları da almıştık. Ama o düğün heyecanınıyaşayamadı" dedi.

16 yıl önce