|

Terör değil yatırımlar konuşulacak

Güneydoğu’da referandum öncesi Şanlıurfa’da hem halkın nabzını tuttuk hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den şehrin nabzını dinledik. Referandum sonrası bölgede ekonomik istikrarın ve refahın artacağına inandığını söyleyen Şanlıurfa üyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi “Referandumun ardından terörün etkisinin de azalacağına inanan vatandaşlarımız, yatırımların konuşulacağı günü bekliyor” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:38 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Güneydoğu​’da referandum öncesi Şanlıurfa’da hem halkın nabzını tuttuk hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den şehrin nabzını dinledik.
​Güneydoğu​’da referandum öncesi Şanlıurfa’da hem halkın nabzını tuttuk hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den şehrin nabzını dinledik.

Kritik 16 Nisan halkoylaması öncesi Şanlıurfa’da seçim çalışmalarını inceledik. Kentte hem halkın referandumla ilgili fikirlerini sorduk hem de seçim çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’yi dinledik. Medeniyetlerin ortak noktası olan kentte insanlar huzur içerisinde yaşarken anketlere göre halkın yarısından fazlası referandumda ‘evet’ oyu vereceğini söylüyor. Başkan Çiftçi milletin özellikle kalkınma ve terörün sona ereceği günleri hasretle beklediklerini anlatıyor.

MADDELER HALKA TEK TEK ANLATILIYOR

Şanlıurfa’da kentin birçok noktasında kurulan led ekranlarla, halk otobüslerinde yer alan televizyonlarla 18 maddelik değişiklikler video olarak anlatılıyor. Aynı zamanda işitme engelliler için işaret dili de kullanılıyor. Tüm kent az bir süre kalan referandum öncesi seçim havasına girmiş durumda. Referandum çalışmalarını ve bölge halkının beklentilerini sorduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi halk oylamasında değişmesi planan 18 maddenin tek tek vatandaşlara anlatıldığını belirterek, “Şanlıurfa şuna inanıyor; 18 maddenin halk oylaması neticesinde yürürlüğe girmesiyle birlikte güçlü bir iktidar, istikrar ve dolayısıyla güçlü bir ekonomi olacağına inanıyor. Halkımız, seçimin bir an önce gerçekleşmesi ve dolayısıyla artık ülkenin ve aynı şekilde bölge ile ilimizde hayatın rayına girmesi, ekonomik olarak kalkınması, yatırımların-teşvik paketlerinin devreye girmesi noktasında bir beklenti içerisinde. Aynı şekilde de terörün de artık etkisinin azalacağına inanıyor. Dolayısıyla bölge insanı önüne bakarak yatırımlarını konuşacağı günleri bekliyor. Bunu da 16 Nisan sonrası olarak görüyorum” dedi.

VATANDAŞ YENİ ATANAN KAYYUMLARDAN MEMNUN

1 Mart itibariyle seçim çalışmalarına başladıklarını anlatan Çiftçi, “Şanlıurfa’da çalışmalarımızı birebir her ilçede yürütüyoruz. Çok yoğun bir şekilde büro toplantılarımız, esnaf ziyaretlerimiz, mahalle gezilerimiz ve aynı zamanda seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarıyla birlikte devam ediyor” diye konuştu. Bölgede yaşanan terör sorunu kapsamında Şanlıurfa’da 4 ilçeye kayyum atandığını hatırlatan Çiftçi, “Viranşehir, Suruç, Bozova, ve Halfeti’ye kayyumlarımız atandı. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim bu anlamda büyük sorumluluk ve görevimiz bulunuyor. Gerek sosyal, gerek siyasal, gerekse güvenlik açısından her alanda olarak halkımızın huzuru için birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda halkımızla iç içe olmayı çok değerli görüyorum. Sürekli olarak alana çıkıyoruz. Alanda olamazsanız halkınızı ikna edemezsiniz, alanda hizmet olarak kendinizi gösteremezseniz dolayısıyla yapılan değişliklerin olumsuz algılanması söz konusu olabilir. Fakat bizler kayyum atanmadan önce de bu ilçelerimizde hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmetimizi sunuyorduk. Kayyumların göreve başlamasıyla birlikte halkımız bu değişiklikleri çok büyük bir memnuniyetle karşıladı” diye anlattı.

Bu vatan çok çile çekti

Bölge halkından 78 yaşındaki Ahmet Akbaş referandumla ilgili şunları söyledi; “Bu vatan çok çile çekti. Çok badirelerden geçti. Menderesler gibi yiğit adamlar asıldı. Vücudunda sigara izmaritleri söndürüldü. Ben onları gördüm. O zaman askerdim. Bana diyorlardı ki ‘Menderes vatanı sattı, 12 uçak dolusu altını kaçırıyor’ peki o altınlar ne oldu o zaman? Hepsi yalan. 17-25 Aralık dönemindekilerin hepsi de birer algı oyunuydu. 28 Şubat döneminde de pek çok senaryo oynadılar. Bunlar hep yalan dolandı. Bu memleket düşmanlarından çok çektik. Biz vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve en önemlisi bir daha o günlerin gelmemesi için evet diyoruz. Bir daha vesayet altında kalmamak için evet diyeceğiz. Ben bir milletvekili ya da siyasetçi değilim. Sadece bu vatan benim olduğu için, ben buranın ekmeğini suyunu yediğim için ‘evet’ diyorum.”



BU BAYRAK ALTINDA ÇOK MUTLUYUZ

63 yaşındaki Mahmut Kılıç, “Türkiyemiz iyi olsun. Başarılı olsun. Elhamdulillah Türk bayrağı altında huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Istiyoruz ki vatanımız için en güzeli hangisiyse o olsun. En güzelini de ‘evet’ demenin getireceğine inanıyorum. Erdoğan’a güveniyoruz. Türkiye’miz çok şükür iyi. Herkes kendi dilinde, dininde özgürce yaşıyoruz. Şimdi çok şükür mutluyuz, özgürüz. Biz bu bayrak altında yaşamaktan çok mutluyuz. Devamını istiyoruz ve bu nedenle evet diyeceğiz.”


SEÇTİĞİMİZ BAŞBAKANLARA GÖREV VERİLMEMESİNİ
UNUTMADIK

Şanlıurfa Sebze Hali Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, “Keşke daha iyi bir paket olsaydı ana muhalefetin katılımıyla daha kapsayıcı daha özgürlükçü daha geniş bir paket olsaydı iyi olurdu. Ancak hali hazırdaki paketi de biz çok anlamlı ve çok değerli buluyoruz. Bu pakete kesinlikle evet oyu kullanacağız. Niçin evet oyu kullanacağız? Bir daha ülkemiz koalisyonla yönetilmesin diye evet diyoruz. Milletin seçtiği başbakan iktidar olur muktedir olamazdı. Biz bunları unutmadık ve unutmayacağız. Bir savcının bir iktidar partisine kapatması davası açması gibi şeyleri görmemek için. Bürokratların millete meydan okumaması için evet diyoruz.”
#​Güneydoğu
#Şanlıurfa
#Nihat Çiftçi
7 yıl önce