|

TİKA ile su hasreti bitti

TİKA ile Moritanya Su ve Sanitasyon Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Moritanya''nın güneydoğu bölgesinde bulunan ve su sıkıntısı çekilen Ayoun El-Etrouss Vilayeti''nde ilk su kuyusu açıldı

Ankara
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
TİKA ile su hasreti bitti
TİKA ile su hasreti bitti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Batı Afrika Temiz İçme Suyuna Ulaşım Programı kapsamında Moritanya''da Su Kuyularının Açılması Projesi''ne mart itibarıyla başlandı. TİKA''dan yapılan yazılı açıklamada, TİKA''nın faaliyet gösterdiği ülkelerde temiz içme suyu erişimine yönelik çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Bu çerçevede TİKA ve DSİ işbirliğinde, Batı Afrika''da öncelikle Nijer, Burkina Faso ve sonrasında Mali ardından da Moritanya''da su kuyuları açılması öngörüldü.

59 SU KUYUSU DAHA AÇILACAK

TİKA ile Moritanya Su ve Sanitasyon Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, güneydoğu bölgesinde bulunan ve su sıkıntısı çekilen Ayoun El-Etrouss Vilayeti''nde 60 adet su kuyusu açılması kararlaştırıldı. Geçen ay, TİKA ve DSİ ekiplerince Moritanya''da hazırlık çalışmaları tamamlanarak, DSİ teknik ekibi bölgeye intikal etti. Moritanya yetkililerinin törende, TİKA ve DSİ''ye teşekkürlerini ilettiler.

İlk kuyu törenle hizmete girdi

İlk su kuyusunun açılışı, Türkiye Nuakşot Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya''nın, Moritanya Su ve Sanitasyon Bakanlığı ve Ayoun El-Atrouss Vilayeti yetkililerinin katılımı ile Ayoun kentinde düzenlenen resmi tören ile yapıldı.

10 yıl önce