|

TIR AVM otoparkından şarampole düştü: 1 ölü

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir alışveriş merkezinin otoparkına girdikten sonra duvarı yıkıp şarampole düşen TIR aracının İran uyruklu sürücüsü 39 yaşındaki Mahdi Shemsad hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
13:44 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 10:48 - 16/09/2016 Cuma
DHA

Edirne'nin Keşan ilçesinde sabah saat 09.30 sıralarında Dörtyol Kavşağı'nda meydana geldi. Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nden İpsala Sınır Kapısı'na giden İran uyruklu Mahdi Shemsad yönetimindeki '93-B-651-10' plakalı çekici, '93-B-651-11' dorse plakalı deri yüklü TIR, Dörtyol Kavşağı'nda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki bir alışveriş merkezinin otoparkına girdi.



Otopark duvarına çarpıp yıktıktan sonra şarampole düşen TIR aracının sürücüsü Mahdi Shemsad, şoför kabinin altında kaldı. İhbar üzerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri Mahdi Shemsad'in öldüğünü belirlerken, kaza ardından aracın yakıt tankından dumanlar yükselmesi üzerine itfaiye müdahalede bulundu. Sürücü Mahdi Shemsad'in direksiyon başında uyukladığı ya da rahatsızlanması sonucu direksiyon kontrolünü yitirdiği sanılıyor. TIR'ın otoparka girdiği sırada boş olması olası faciayı önledi.



Mahdi Shemsad'in cesedi, nöbetçi savcı ve polisin incelemesi ardından vinç yardımıyla kaza kırım ekibi tarafından sıkıştığı yerden çıkartılarak, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. TIR ise vinçle bulunduğu yerden kaldırılarak, otoparka çekildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

#Edirne
#Keşan
8 yıl önce