|

TMSF Carlton arsasını sattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu'na ait 60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan eski Carlton Oteli arsasını 70 milyon YTL'ye Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş.'ye sattı.

İha
00:00 - 17/12/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:48 - 17/12/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
TMSF Carlton arsasını sattı
TMSF Carlton arsasını sattı

Daha önce 3 kez açık arttırmaya çıkarılan ancak alıcı bulamayan Sarıyer'deki Sayit Halim Paşa Yalısı yanındaki Toprak Grubu'na ait eski Carlton Oteli arsası, bugün TMSF konferans salonunda yeniden satışa çıkartıldı.

Açık arttırmaya, Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş. ile Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. katıldı. 4 parseliyle birlikte satılan arsanın 60 milyon YTL olarak belirlenen muhammen bedeli üzerine açık arttırmaya katılan her iki firma tarafından birer milyon YTL verilerek 10 defa artış yapıldı.

Satış komisyonu üyesi Taner Yalçın tarafından yönetilen ihalede bir süreliğine mola verilirken, arsaya 70 milyon YTL veren Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş. ihaleyi kazandı.

Açık arttırma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan firmanın ortaklarından Mürşit Unat, satın aldıkları arsaya İstanbul'un en büyük ve en görkemli otelini inşa edeceklerini söyledi.

Toprak Grubu'na ait arsa daha önce 3 ve 10 Nisan ile 27 Mayıs 2007 tarihlerinde açık artırmaya çıkartılmış ancak alıcı bulamamıştı.

16 yıl önce