|

Tony Blair, saldırıyı kınadı

İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair, "Bütün ülkeler teröre karşı mücadele vermelidir" dedi.

İha
00:00 - 8/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:49 - 8/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Tony Blair, saldırıyı kınadı
Tony Blair, saldırıyı kınadı

İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair, Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan terör saldırısını kınayarak, "Bütün ülkeler teröre karşı mücadele vermelidir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'da bulunan Blair, TOBB'un düzenlediği çalışma yemeğinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve TOBB Bakanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, yemek öncesi Blair'e halı, Babacan'a ise gümüş plaket hediye etti.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da 7 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısını kınadı. Babacan Babacan ise, Türkiye'nin Ortadoğu'daki tüm sorunların merkezinde bulunduğunu belirterek, özellikle İsrail-Filistin meselesinin çözümü için uluslararası her türlü çözüme destek verdiklerini kaydetti. Barışın en önemli unsurunun diyalog olduğunun altını çizen Babacan, Türkiye'nin Filistin'e 3 yıllık için 150 milyon dolar kaynak ayırdığını söyledi. Türkiye'nin Filistin'de kurmayı planladığı sanayi bölgesine Tony Blair'in büyük destek verdiğini anlatan Bakan Babacan, bugünkü çalışma yemeğinde proje ile ilgili konuları ele alacaklarını belirtti.

Tony Blair ise, Ankara'da bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Blair, "Tüm ülkeler, bütün herkes teröre karşı mücadele vermelidir" diye konuştu. İngiltere'nin de terörden büyük acılar çektiğini hatırlatan Blair, bütün dünyanın bu global tehlike karşısında ortak tutum izlemesi gerektiğini söyledi.

Filistin ekonomisinin desteklenmesini önemsediğini anlatan Blair, "Türkiye bu sorunlu bölgede çok önemli çalışmalar yapıyor ve barış için önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle Türkiye'ye teşekkür ediyorum ve bu işbirliğinin devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Çalışma yemeği, yapılan konuşmaların ve görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

16 yıl önce