|

Topaç ve fırıldak bilgisayar oyunlarına karşı

Ahşap oyuncaklar tasarlayan Neva Toys, Türk tarihinin önemli figürlerinin de oyuncaklarını üretmeye başladı.

Cihan
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:16 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Topaç ve fırıldak bilgisayar oyunlarına karşı
Topaç ve fırıldak bilgisayar oyunlarına karşı

Nasrettin Hoca'dan Fatih Sultan Mehmet'e, Keloğlan'dan Karagöz ve Hacivat'a kadar 100'e yakın figürü oyuncak haline getiren şirket, kaybolmaya yüz tutmuş topaç, fırıldak gibi geleneksel oyuncakları da yeniden çocuklarla buluşturuyor. Neva Toys Genel Müdürü Sertaç Ercan, "Çocuklar için üretilen ucuz ve sağlıksız oyuncakların yaygınlaşması, sanal bilgisayar oyunlarının artması anne babaları yeniden sağlıklı doğal oyuncaklara yöneltiyor." dedi.

Osmanlı ve Selçuklu Sarayları'ndaki şehzade oyuncaklarından ilham alarak yeni bir seri hazırladıklarını ifade eden Ercan, "Şehzadeler başta olmak üzere saray çocuklarının oyuncakları genellikle ahşaptan yapılan hayvan figürleri, kara ve deniz taşıtlarından oluşmaktaydı. Geleneksel oyuncakları günümüz modern çocuklarının seveceği tarzda yeniden yorumladık. 20 çeşit ile başladığımız üretimde bugün 100'ün üzerinde oyuncağa ulaştık. Hedefimiz şu anda 4 ülkeye olan ihracatımızı 10 ülkeye çıkararak 200 ürün çeşidine ulaşmak. Şehzade oyuncakları serimize Osmanlı ve Selçuklu'nun belli başlı padişahlarının oyuncaklarını da ekleyeceğiz." diye konuştu.

Ürünlerinin sağlıklı olduğunu vurgulayan Ercan, "Bakteri barındırmayan kayın ağacından üretilen oyuncaklarımız organik sertifikalı boyaları sayesinde çocuklar için çok güvenli." ifadesini kullandı.


11 yıl önce