|

Toplantılarında Erdoğan ve Gül için hastalık yalanını yaymışlar

Soruşturma kapsamında savcılık ve mahkeme BAKA çalışanı İ.K.'nin ifadleri FETÖ/PDY örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. Terörist başı Fethullah Gülen'in vaazlarının dinlendiği, 2013 yılından sonra toplantılarında Gül ve Erdoğan için hastalık yalanını yaydıkları ifadelere yansıdı.

Yeni Şafak
15:59 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:11 - 1/08/2016 Pazartesi
DHA
Gülen'in vaazlarının dinlendiği, bu toplantılara katılmayanların dışlandığı iddiası kayıtlara geçti.
Gülen'in vaazlarının dinlendiği, bu toplantılara katılmayanların dışlandığı iddiası kayıtlara geçti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile birim başkanları K.D.D., M.M.V., A.G.B., Ö.M. ve L.P., 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Denizli Vali Yardımcısı ve eski BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Denizli'de tutuklandı.



Soruşturma kapsamında savcılık ve mahkeme BAKA çalışanı İ.K.'nin tanrık olarak ifadesine başvurdu. İ.K.'nin ifadesinde; BAKA uzmanlarının katıldığı haftalık sohbet toplantılarında Fethullah Gülen'in vaazlarının dinlendiği, bu toplantılara katılanların kurum içinde aktif görevlere getirildiği, katılmayanların ise dışlandığı iddiası kayıtlara geçti.



Bazı çalışanlar arasında sohbet toplantıları yapıldığı, bunlarda terörist başı Fethullah Gülen'in vaazlarının dinlendiği, 2013 yılından sonra ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 2013 yılında Başbakanlık görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık problemleri nedeniyle kısa ömürlerinin kaldığının anlatıldığı ifadelere yansıdı.


#FETÖ/PDY
#15 Temmuz
#Abdullah Gül
#Recep Tayyip Erdogan
8 yıl önce
default-profile-img