|

Topuz isyan etti artık çek git

CHP'deki adaylık tartışmalarına partinin muhalif isimlerinden Ali Topuz da katıldı. Baykal'ın elini parti üzerinden çekmesini isteyen Topuz, “Sayın Baykal'ın yapacağı bu işi burada bitirmektir” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 15/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 15/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Topuz isyan etti artık çek git
Topuz isyan etti artık çek git

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, partisindeki liderlik tartışmalarını değerlendirdi. Topuz, Deniz Baykal'ın istifa etmekle hem kendisi hem de CHP için en doğrusunu yaptığını söyledi. Ancak bu hareketi gölgelemeye dönük çabaların olduğunu savunan Topuz, “Fakat bu hareketi örselemeye gerek olmadığını, yeniden dönme gayreti olursa bu doğru olmaz. Partide bazı arkadaşlarımız sırf kendi gelecekleri ile ilgili olarak Deniz Baykal'ı dönmeye tahrik ediyorlar. Onlar çok yanlış yapıyorlar. Deniz Baykal'ın da bunlara uymaması gerekir. Bu akıllı bir dostun tavsiyesi değildir. Sayın Baykal'ın yapacağı bu işi burada bitirmektir. Bu kurultayı lider vesayetinden çıkartarak özgür iradesine bırakması gerekir” diye konuştu.

“CHP İÇİN TARİHİ FIRSAT”

Yaşananları, CHP'nin yeni bir başlangıç yapması için tarihi bir fırsat olarak nitelendiren Topuz, şunları söyledi: “Parti bu fırsattan yararlanarak kendisini yenileyebilmelidir. Bu durumu partinin yenileşmesi ve iktidar adayı olabilmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Deniz Baykal'a düşen bir görev vardır. Bundan sonra da katkı vermek için yeni dinamik ve genç bir yönetim kadrosu için görevini yapmalıdır.”

LİDER HAKİMİYETİ

CHP'de, parti içi demokrasiyi işletmeyen lider hakimiyetinin olduğunu belirten Topuz, “Herkes korkuyor. Ama bu lider ben yokum deyip Antalya'ya giderse parti delegeleri özgür iradeleri ile mantıklı düşünüp doğru yolu bulmakta zorluk çekmeyeceklerdir” dedi. CHP'de yıllarca siyaset yapmış tecrübeli biri olarak kafasında bir isim olup olmadığı sorusuna ise Topuz, “Bunu söylemek istemiyorum. Çünkü yanlış anlaşılır. Ama isimleri geçen tüm arkadaşlarımız bu işi yapabilir” cevabını verdi.


14 yıl önce