|

Toshiba Sinop'a yerli ortakla dönmek istiyor

Japonya'daki dev firmaların üst düzey yöneticileriyle biraraya gelen Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Toshiba'nın Sinop'ta yapılacak nükleer santral yatırımına yerli bir ortakla dönmek istediğini söyledi

00:00 - 11/05/2012 الجمعة
Güncelleme: 22:10 - 10/05/2012 الخميس
Yeni Şafak
Toshiba Sinop'a yerli ortakla dönmek istiyor
Toshiba Sinop'a yerli ortakla dönmek istiyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Toshiba'nın, Sinop'ta yapılacak nükleer santral yatırımında yer almaları konusunda istekli olduğunu belirterek, 'Toshiba nükleer santralin inşaat, işletme ve yatırımı konusunda yerli ortağının da olmasını istiyor' dedi. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın Tokyo kentinde bulunan Ergün, temaslarının ikinci gününde, Japonya'nın dev firmalarının üye olduğu en büyük iş federasyonu olan Keidanren üyeleriyle sabah kahvaltıda buluştu.

GEÇ KALMAYIN ÇAĞRISI

Bakan Ergün, Japon CEO'lara Türkiye'deki yeni teşvik sistemini ve Türkiye'deki son ekonomik durumu anlatarak, Japon CEO'lardan Türkiye'ye yatırım konusunda 'geç kalmayın', 'Kararınızı bir an önce verin' mesajı verdi. Temaslarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, Fujitsu'nun da Fatih Projesi ile yakından ilgilendiğini, Japon firmalarının Fatih Projesine ilgisinden memnun olduğunu dile getirerek, ancak Fujitsu'nun Fatih Projesi için çok istekli olduğunu anlattı. Enerji alt yapı şirketi Chiyoda CEO'su Yoichi Kannada'nın Karadeniz ve Akdeniz'deki petrol ve gaz arama çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Ergün, Akdeniz'de bu çalışmaların yeni başladığını, Karadeniz'de devam ettiğini belirtti.

CHIYODA'YA DAVET

Bakan Ergün, bu konuda Chiyoda şirketine Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) ile görüşmeleri gerektiğini aktardığını, kendilerinin de bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini kaydetti.



٪d سنوات قبل